У грудні в Україні проведуть черговий перерахунок пенсій

© 24tv.ua

Відповідно до ЗУ “Про Державний бюджет України на 2022 рік” проведений автоматичний перерахунок пенсій у зв’язку з підвищення розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Від грудня цього року мінімальний розмір пенсійної виплати становить 2093 грн.

Про це Першій електронній газеті повідомила заступниня начальника ГУ Пенсійного фонду України в Кіровоградській області Олена Романченко.

Згідно з ч. 3 статті 42 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, проведені перерахунки пенсій та підвищень, розмір яких залежить від прожиткового мінімуму:

– мінімальний та максимальний розміри пенсій;
– доплата за понаднормовий стаж непрацюючим пенсіонерам (ст. 28 Закону);
– пенсія за особливі заслуги перед Україною відповідно до Закону України “Про пенсії за особливі заслуги перед Україною”;
– підвищення відповідно до Законів України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” та “Про жертви нацистських переслідувань”;
– щомісячна державна адресна допомога інвалідам війни та учасникам бойових дій;
– державна соціальна допомога на догляд інвалідам війни.

Так 64,7 тисяч пенсіонерів отримають пенсію, підвищену всередньому на 97,59 грн.

Нагадуємо, що з 1 грудня 2022 року встановлені мінімальні розміри пенсії непрацюючим пенсіонерам віком до 70 років з повним страховим стажем (30 років для жінок, 35 років для чоловіків) на рівні 2500,00 грн, або пропорційно наявному страховому стажу (якщо стажу менше 30/35 років), виходячи з розміру 2500,00 грн. відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 15.09.2021 № 963.

13 786 осіб вищезазначеної категорії отримають пенсію, підвищену всередньому на 148,25 грн.

image

Нагадаємо, як отримати пенсію та інші виплати в Укрпошті під час воєнного стану.

Читайте також: Соцзахист більше не прийматиме заяви на призначення субсидій

Поширити:

Залишити коментар:

коментар