На Кіровоградщині вкрали 3-метрового Леніна

У місті Світловодськ, що на Кіровоградщині, зник триметровий пам’ятник Леніну.  Про це повідомляє УНН з посиланням на УМВС України у Кіровоградській області.

Світловодська міська рада ще у 2014 році прийняла рішення про демонтаж пам’ятника. Управління ЖКГ перевезло бронзового Леніна на територію Комунального підприємства “Комбінат комунальних послуг”.

Директор підприємства Володимир Білан розповів, що пам’ятник Леніну дійсно знаходився на території підприємства, але КП не було його балансоутримувачем.

“Привезли Леніна невідомі. Вкрали невідомі. Хто є балансоутримувачем сьогодні – невідомо”, – відзначив директор КП.

Як відзначили у правоохоронних органах, за фактом крадіжки пам’ятника порушено кримінальне провадження.

“Крадіжку було скоєно у м. Світловодськ. За цим фактом було розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Досудове розслідування закінчено, матеріали направлено на розгляд до суду”, – повідомили в УМВС України у Кіровоградській області.

Як з’ясувалося, балансоутримувачем пам’ятника зараз є управління ЖКГ Світловодської міської ради. Зараз міськрада виступає постраждалою стороною у справі крадіжки Леніна. Проте представник міськради на суд не прийшов, через це слухання перенесли.

Перший заступник міського голови Свідловодська Сергій Філоненко розповів, що голову від пам’ятника Леніну знайдено і вона знаходиться у правоохоронців.

За його словами, якщо бронзового Леніна знайдуть, то міська рада проведе аукціон і на отримані кошти, до прикладу, відремонтує дорогу у Світловодську.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар