Днями вже легендарна кіровоградська «Кулінарна сотня» вкотре запросила на гостину місцевих журналістів. Цього разу господині, які докладають максимум зусиль,щоб наші воїни на Сході харчувались смачною і ситною домашньою їжею, розповіли про свої кулінарні досягнення за минулі півроку.
Як розповіла Першій електронній газеті волонтер-кулінар Олена Коряк, у листопаді минулого року вона вирішила взятися за приготування їжі для воїнів АТО. Її ідею відразу підтримали чоловік і син, а згодом долучилися сусіди й друзі. Так зібралася ціла команда кулінарів-аматорів, які просто хотіли допомогти захисникам України.
«Виникали труднощі і не раз. Часто не вистачало грошей на продукти, адже конкретних спонсорів у нас не було і немає. Але знов-таки були небайдужі люди, які нам матеріально помагали. Навіть люди з Канади і Маріуполя на картку перераховували», – зазначила Олена.
Так за півроку «Кулінарній сотні» вдалося приготувати для солдатів борщових сумішей 68 600 тарілок! І це ще далеко не все, бо крім борщу дівчата готували рисові й гречані супи, макаронні вироби, випічку і ще купу всілякої смакоти. Усі помічники, які доклали зусиль до цієї благородної справи отримали від “Кулінарної сотні” листи подяки.
Наразі кулінари планують зареєструватись, як офіційний благодійний рух КСК «Кіровоградська кулінарна сотня» і готувати для наших захисників до закінчення війни.
Анна Панченко для Першої електронної газети.