Бойовики підтягують техніку до кордонів України

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Протягом доби у зоні проведення Антитерористичної операції угруповання російсько-терористичних військ продовжують масовані обстріли позицій сил АТО. Бойовики намагаються розширити підконтрольну їм територію.

Про це повідомляє оперативний штаб РНБО України на офіційній сторінці у мережі Фейсбук.

На Луганському, Дебальцевському та Донецькому напрямах терористи неодноразово обстрілювали позиції сил АТО з застосуванням артилерії, мінометів, гранатометів, танків та установок «Град».

В Донецькому аеропорту триває бойова операція. Внаслідок боїв терористи підірвали злітно-посадкову смугу. До позицій українських військових надійшли додаткові резерви, доставлено боєприпаси.

Через втрати у техніці та живій силі російська сторона здійснила нарощення сил окупаційного контингенту ЗС РФ, що діє на території Донецької та Луганської областей.

Так, в районі Луганська зафіксовано появу значної кількості російських солдатів без розпізнавальних знаків.

В м. Краснодон з’явилося близько 60 танків, понад 50 БМП і БТР, а також близько 100 ТБМ «Тигр».

У м. Горлівка відбувається заміна бойовиків бандформування «ДНР» на підрозділи ЗС РФ.

В районах міст Шахтарськ і Торез зосереджено близько 100 танків ЗС РФ.

Наступ бойовиків та російських військових на Луганщині біля 29-го та 31-го блокпостів ЗСУ на Бахмутській трасі зупинено. Під час бою сили АТО відійшли від 31-го блокпосту до опорного пункту та, отримавши підкріплення і боєприпаси, продовжують вести бій, аби відновити свої позиції й вибити звідти ворога.

Протягом доби 1 український військовослужбовець загинув, 40 отримали поранення.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар