У Світловодську перестали возити “пільговиків” у маршрутках

З перших чисел нового року світловодські перевізники припинили перевезення пасажирів пільгових категорій своїм транспортом, який працює у режимі маршрутного таксі.

Директор найбільшого транспортного підприємства міста – АТП №13507 Юрій Богдан пояснив кореспондентові Першої електронної, що перевізників до цього кроку змусило завершення річної дії Меморандуму поміж перевізниками, владою і громадою від 25 грудня 2013 року. Він, зокрема, передбачав виділення у «маршрутках» двох пільгових місць у транспорті до 18-ти посадочних місць і чотирьох – у транспорті з понад 18-ти таких місць.

Враховуючи здороження вартості паливно-мастильних матеріалів та інших складників собівартості перевезень, перевізники наприкінці минулого року подали свої розрахунки вартості перевезень Світловодськом і до селища Власівка, які би забезпечували бодай-яку рентабельність їхніх підприємств. Згідно цих розрахунків, вартість перевезень по місту має складати 4 грн. 12 коп. (зараз – 3 грн.), а на власівському маршруті – 6 грн. 75 коп. (зараз – 4 грн. 75 коп.). Нагадаємо, що вартість проїзду навіть після підвищення тарифів у місті Кіровограді є значно нижчою.

А поки влада  разом із громадськістю  розглядатиме подані розрахунки, перевізники не вбачають за можливе пролонгацію згаданого вище Меморандуму. Разом з тим перевізники таки залишили пару пільгових категорії, які продовжують й надалі користуватися його умовами – це діти-сироти та з діти з багатодітних родин. Крім цього, як і раніше, пільгові перевезення здійснюються у повному обсязі «пільговими» автобусами, підкреслив Юрій Богдан.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар