Мешканка Голованівська влаштувала смітник біля центру зайнятості

© Фіксація порушення. Фото Голованівської ТГ

Жительку Голованівська спіймали на умисному засміченні території загального користування. Вона влаштувала смітник біля районного центру зайнятості.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією селищної ради.

“Біля магазинів, які розташовані позаду будівлі Голованівського районного центру зайнятості було зафіксовано даний факт, який вчинила доросла громадянка, що проживає неподалік. Пройшовши повз шість баків, які встановленні для побутового сміття, вона направилася до громадської вбиральні та на відкритій території висипала сміття та рослинні рештки. Не соромно?!!!” – розповідають в селищній раді.

463763927-578590038070720-4840430206424971328-n

Мешканцям громади нагадують, що згідно зі ст. 152 КУпАП за порушення правил благоустрою населених пунктів, в тому числі за засмічення територіі побутовими відходами чи рослинними рештками передбачена відповідальність у вигляді накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 340 до 1360 гривень.

Селищна рада рекомендує всім жителям привести свої прибудинкові території відповідно до правил благоустрою. У Голованівську є безкоштовне сміттєзвалище, на яке можна без жодних проблемвивезти тверді побутові відходи.

“Маємо велике прохання прибрати всю деревину, яка складена попід паркан, будматеріали (пісок, каміння і т.д.), провести косіння трави, адже всі ми знаємо, як не зручно працювати спецтехніці під час прибирання великого шару снігового покриву.

Також хотілося б звернутися з приводу спалювання опалого листя – звична справа для господарів в осінній період. Та за цим, здавалося б, безневинним заняттям, насправді чимало шкоди і людям, і природі. В тліючому без доступу кисню листі виділяється бенз(а)пірен, що здатен викликати у людини ракові захворювання. Окрім того, з димом у повітря вивільняються діоксини – одні з найотрутніших для людини речовин” – наголошують в громаді.

Якщо ви бачите, як несвідомі громадяни палять листя, то ви можете, керуючись статтею 50 Конституції України, яка гарантує кожному безпечне для життя і здоров’я довкілля на законних правах боротися із паліями. 

Так, ст. 77-1 Кодексу про адміністративні правопорушення передбачає відповідальність за самовільне спалювання листя у парках, скверах без дозволу органів державного контролю в області охорони навколишнього природного середовища або з порушенням такого дозволу. Така діяльність спричиняє накладення штрафу на винних громадян – від 3 - 7 неоподатковуваних мінімумів (від 51 до 119 грн.), а посадових осіб - від 3 до 10 неоподатковуваних мінімумів (від 51 до 170 грн.). 

А згідно ст. 152 КУпАП за порушення правил благоустрою населених пунктів, в тому числі за спалювання відходів рослинного та промислового походження передбачена відповідальність у вигляді накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 340 до 1360 гривень.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар