Завезені для ЗСУ автівки не потрапили до воїнів – Кропивницька митниця

Ілюстрація

Кропивницька митниця виявила значні порушення правил використання автомобілів, призначених для  Збройних Сил України і ввезених в якості гуманітарної допомоги.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби митниці.

З початку 2024 року зафіксували 32 факти порушення митних правил, передбачених статтею 483 Митного кодексу України, на загальну суму 7 919 174 млн. грн. У III кварталі було зафіксовано три таких порушення на суму 592 565 грн.

Митники встановили, що транспортні засоби, задекларовані як гуманітарна допомога, були використані не за призначенням. Замість використання в гуманітарних цілях або передачі на потреби ЗСУ, автомобілі використовували для комерційної діяльності або особистих потреб.

Митниця передала правоохоронним органам документи з ознаками підробки для порушення кримінального провадження.

Нагадуємо, що відповідно до чинного законодавства України, зокрема Закону України «Про гуманітарну допомогу», транспортні засоби, ввезені як гуманітарна допомога, повинні використовуватись виключно з гуманітарними цілями.

Санкція ч.1 ст. 483 Митного кодексу України, передбачає накладення штрафу в розмірі від 50 до 100 відсотків вартості товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією товарів, транспортних засобів із спеціально виготовленими сховищами (тайниками), що використовуються для приховування товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил, а також товарів транспортних засобів із спеціально виготовленими сховищами (тайниками), що використовуються для приховування товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил від митного контролю.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар