Когенераційні установки та сонячні панелі: як область готується до опалювального сезону

Ілюстративне фото

Теплопостачальні підприємства Кіровоградщини готуються до стабільної та безперервної роботи під час опалювального сезону 2024/2025 року.

Про це під час брифінгу повідомила директорка департаменту ЖКГ та паливно-енергетичного комплексу ОВА Ольга Довжук, інформує Перша електронна газета.

За словами посадовиці, наразі в області встановлюють 5 когенераційних установок, які отримали як гуманітарну допомогу два теплопостачальні підприємства: ТОВ “Світловодськпобут”  – 1 од. (потужність 530 кВт) та КП “Теплокомуненерго” Олександрійської міської ради (м.Олександрія) – 4 од. (потужність 999 кВт, 260 кВт, 124 кВт, 105 кВт).

Під`єднати когенераційні установки повинні до 1 грудня цього року.

Окрім цього, у Кропивницькому за кошти інвестора  встановлюють 2 когенераційні установки загальною потужністю 8,6 МВт для забезпечення безперебійної роботи  поблизу об’єктів критичної інфраструктури та об’єктів тепло/енергопостачання.

Також, для забезпечення стабільної роботи системи водопостачання у місті Долинська на водозаборі та водопровідній насосній станції комунального підприємства “Долинський міськкомунгосп” встановили сонячну електростанцію.

“Наразі підписані договори для встановлення сонячних електростанцій на об’єктах водопостачання обласного комунального  підприємства “Дніпро-Кіровоград”: водозаборі “Холодні ключі”- потужність 50 кВт та водопровідній насосній станції “Зона 2А”, потужність 100 кВт”, – зазначила Ольга Довжук.

Нагадаємо, як енергетичний комплекс Кіровоградщини готується до осінньо-зимового періоду

Читайте також: компанія «Екостайл» придбала сучасні сміттєвози за понад 12 мільйонів гривень

Поширити:

Залишити коментар:

коментар