Танці, співи і донат. “Баба Єлька” підтримала збір для військових медиків

У середу, 16 жовтня, в Етнолабораторії “Баба Єлька” відбулася низка майстер-класів, мета яких – не лише залучити кропивничан до вивчення традиції, а й активізувати збір коштів, оголошений на укомплектування евакуаційного екіпажу 471 окремого піхотного батальйону 144 окремої піхотної бригади, де служить наш земляк Сергій Степанов.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією громадської організації.

Майстер-клас з традиційного співу провела керівниця цього напрямку Світлана Буланова. Разом із гуртом “Дувайва” вона виконала пісні, записані під час експедицій Кіровоградщиною – співали вже “фірмову” веснянку “Посіяла гречку”, “Ой у полі кирниченька”, а також свіжу “До свідання, компанія”, привезену із Голованівського району. До речі, до співів долучились гості Етнолабораторії, серед яких були і знавці карпатських коломийок, тож стався імпровізований батл між носіями карпатської і центральноукраїнської традиції.

Після майстер-класу зі співів учасники перейшли “до рук” Наталки Ковальчук, яка показала рухи автентичних танців, що танцювали на території Кіровоградщини ще кілька десятків років тому. Серед них полька, карапет, краков”як, гречаники та інші.

Паралельно кураторка гастрономічного напрямку, голова ГО “Баба Єлька” Інна Тільнова запрошувала перехожих скуштувати традиційні хрустики та плачинду, спечені за рецептом із книги “Смачна Кропивниччина”. Звісно, усе за внесок у скриньку.

Того дня в Етнолабораторії відбувся і майстер-клас із вибійки від Творчої майстерні “Будяк Кучерявий” – усі, хто мав бажання, послухав невеликий екскурс в історію вибійки, мали змогу торкнутись до старовинних речей, оздоблених таким чином і прикрасити вибійкою тканинні торбинки.

Таким чином волонтерам з “Баби Єльки” вдалося за кілька годин зібрати близько 5 тисяч гривень, які того ж вечора вони перерахували на картку збору.

“Війна виснажує емоційно і матеріально усіх, хто відчуває себе українцем. Але якщо порівнювати відчуття тих, хто в тилу і тих, хто на фронті, то вони непорівнювані… Ми вирішили допомогти зібрати кошти для медичного пункту, де служить Сергій, щоб показати нашим захисникам, що вони не одні, що ми підтримуємо їх не лише словами, а й діями. Проєкт “Баба Єлька” волонтерський, тому великих фінансових можливостей ми не маємо, але наша команда досить впізнавана і медійна, тож ми вирішили, що будемо робити те, що можемо – ділитись інформацією про свої дослідження і спонукати наших шанувальників ділитись грошима для ЗСУ”, – прокоментувала голова ГО “Баба Єлька” Інна Тільнова.

До слова, це вже другий захід, який “Баба Єлька” організовує на підтримку ЗСУ – місяць тому команда відомого просвітницького проєкту презентувала свою діяльність у Києві, зібравши для воїнів близько 30 тисяч гривень.

“Ми дякуємо захисникам за можливість досліджувати свій рідний край і їздити в експедиції, тож це найменше, що ми можемо зробити”, – додала кураторка пісенного напрямку Світлана Буланова.

Збір на потреби фронтового медпункту триває. Долучайтесь:

Нагадаємо,  під час презентації в Києві «Баба Єлька» зібрала 30 тисяч для ЗСУ (ФОТО)

Читайте також: У Кропивницькому обговорять збереження та відновлення культурної спадщини

1

2

3

4

5

7

8

9

10

12

14

15

16

17

18

21

23

24

26

27

28

29

31

33

37

40

42

44

45

46

47

48

49

50

51

52

54

55

56

57

58

59

62

63

65

Поширити:

Залишити коментар:

коментар