Кропивницький попрощався із 27-річним молодшим сержантом Олексієм Назарчуком

Сьогодні, 15 жовтня, Кропивницький попрощався із загиблим молодшим сержантом Олексієм Назарчуком.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу Кропивницький міську раду.

Олексій Назарчук народився 30 березня 1997 року в селі Піщаний Брід Новоукраїнського району Кіровоградської області. Коли йому виповнилося 7 років родина переїхала до Кропивницького. Навчався у загальноосвітній школі № 26,, нині – Ліцей «Нова українська школа». Закінчив професійно-технічне училище №12 міста Знам`янки за спеціальністю «помічник машиніста тепловоза».

Пройшов військову строкову службу в лавах Збройних сил України. Після служби працював в будівельній фірмі «Оліс-груп», далі – головним сироваром в сироварні «Лісова коза».

Олексій очолював Кропивницький осередок Всеукраїнської громадської організації «Сокіл». Цього року вступив на заочну форму навчання до Центральноукраїнського національного технічного університету, на кафедру машинобудування, мехатроніки і робототехніки.

На момент повномасштабного вторгнення був за кордоном, але відразу повернувся додому.

В Україні долучився до батальйону «Карпатська Січ». Разом із побратимами брав участь у звільненні Київщини. Згодом приєднався до 5-ої окремої штурмової бригади Збройних сил України, боронив Донеччину.

Служив на посаді командира відділення взводу роботизованих платформ роти вогневої підтримки. У серпні 2023 року отримав поранення і знову повернувся в стрій.

Був нагороджений відзнакою Київського міського голови «За сприяння обороні Києва», відомчою відзнакою Міністерства оборони України «За жертву крові в боях за волю України».

За самовідданість і стійкість виявлені під час проходження військової служби отримав почесну відзнаку командира військової частини – перстень «Вірність і честь». Мав статус ветерана війни.

Молодший сержант Олексій Назарчук з позивним «Фріц» загинув 9 жовтня 2024 року в районі населеного пункту Ступочки Краматорського району Донецької області. Йому було 27 років.

На Алеї Почесних воїнських поховань панахиду за воїном відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

9

1

3

4

6

7

5

8

Нагадаємо, Кропивницький попрощався із 29-річним воїном з бригади «Лють» (ФОТО)

Читайте також: у Кропивницькому попрощалися з трьома загиблими на війні бійцями

Поширити:

Залишити коментар:

коментар