За добу у Кропивницькому випало опадів вдвічі більше за середньомісячний показник

Протягом двох днів, 12-13 жовтня, на території Кропивницького, випало опадів вдвічі більше за середньомісячний показник.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу Кропивницької міської ради.

У зв’язку із переміщенням активного холодного фронту з заходу, у Кропивницькому спостерігалися складні погодні умови: пройшов зливовий дощ, який супроводжувався грозами.

“За добу в обласному центрі випало 69,4 мм опадів, що вдвічі більше за середньомісячний показник”,- зазначив заступник міського голови Олександр Мосін.

У період з 12 по 13 жовтня під час негоди працівники КП«Універсал-2005»  прибирали сміття та листя на зливосточних решітках по місту. Значна кількість опадів обумовила підтоплення деяких мікрорайонів – найбільше Ковалівки.

“Це насправді була небезпечна ситуація, оскільки пропускна спроможність систем зливової каналізації у дев’яти місцях на території Кропивницького була меншою, ніж кількість опадів”, – відзначив директор підприємства Віктор Панішко.

Паралельно працівники КП «Благоустрій» прибирали аварійне гілля по вулиці Соборній, повалені інсталяції у сквері «Першого Єлисаветградского трамвая».

Фахівці КП «Міськсвітло» розчистили електромережі міста від гілок та накидів. Особливо складна ситуація була по вулиці Джерельній.

“По вулиці Євгена Тельнова і Незалежності довелося також натягувати провислу повітряну лінію та оновлювати дроти, замінювати рубильники, контактори, тримачі запобіжників в виконавчих пунктах”,- йдеться у повідомленні.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Нагадаємо, на Кіровоградщині буревій пошкодив будинки та лінії електропередач

Читайте також: через негоду на Кіровоградщині були знеструмлені сім населених пунктів

Поширити:

Залишити коментар:

коментар