На Кіровоградщині розпочався епідсезон грипу та ГРВІ

Ілюстративне фото

На Кіровоградщині  30 вересня розпочався епідемічний сезон, під час якого зростає кількість хворих на застуду та грип.

Про це повідомила під час брифінгу головна державна санітарна лікарка області Надія Оперчук, інформує Перша електронна газета.

За словами посадовиці, під час минулого епідсезону перехворіли трохи більше 128 тисяч жителів Кіровоградщини, що складає 14, 2 % від загальної кількості населення області. Серед наймолодших найбільше хворіли діти віком 5-14 років (61%). Всього до лікарні потрапило 6 707 пацієнтів з грипом та ГРВІ (з них 107 хворих на грип, у тому числі 60 дітей). Летальних випадків внаслідок ускладнення хвороби на Кіровоградщині не реєстрували.

“Всі 107 осіб не були щеплені від сезонного грипу. З інших вірусів на території області у минулому епідсезоні циркулювали парагрип, аденовіруси, а також, вірус грипу А і В. Варто пам`ятати, що вакцинація є дієвим методом боротьби з інфекційними захворюваннями”, – наголосила Надія Оперчук.

Однак, за її словами, рівень вакцинації проти грипу залишається на дуже низькому рівні. У минулому епідсезоні в Україні провакцинували 143 559 осіб, що менше, ніж в позаминулому епідсезоні (о, 5% від усього населення країни).

На Кіровоградщині ж проти грипу щепились 5 556 жителів області (0, 61% від загальної кількості населення), з яких дорослих – 93,5 %.

“Наразі епідемічна ситуація  з ГРВІ на Кіровоградщині відносно спокійна. Захворюваність має невисокі показники, що притаманно початку сезону. Минулого тижня захворіли 377, 91  на 100 тисяч населення, в яких не підтвердили вірус грипу”, – зазначила головна санітарна лікарка.

Минулого тижня за медичною допомогою звернулися 3 391 житель області , з них 64% – діти й підлітки віком до 17 років. Всього до медзакладів госпіталізували 180 осіб, з них 118 – дітей.  Епідемічний поріг не перевищено.

За прогнозами медиків, епідсезон захворюваності на грип та ГРВІ закінчиться у травні.

Нагадаємо, на Кіровоградщині зафіксували субваріант коронавірусу FLІRT

Читайте також: на Кіровоградщині циркулюють дві підлінії штаму “Омікрон”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар