Україну накрила потужна магнітна буря

Сьогодні, 17 вересня, територія України потрапила під дію сильної магнітної бурі рівня G2, що накрила Землю. Магнітна буря такої сили може бути причиною відключення радіозв’язку, збоїв у роботі енергосистем, вплинути на маршрути міграцій птахів та тварин, позначитися на самопочутті людей.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Українського гідрометеорологічного центру.

Під час магнітної бурі такого рівня варто бути обачними людям метеозалежним і з серцево-судинними захворюваннями. Тому цього дня їм слід приділити особливу увагу своєму здоров’ю. Попередження про магнітні бурі допомагають контролювати фактори ризику інфарктів та інсультів у дні, що передують цим типам сонячних явищ.

Також до кінця доби 17 вересня у Кіровоградській, Дніпропетровській, Полтавській, а також південних і східних областях спостерігатимуться пориви вітру 15-20 м/с (I рівень небезпечності, жовтий).

Довідково.

Магнітна буря – явище, викликане регулярними спалахами і вибухами на Сонці, в результаті яких виділяється значна кількість сонячної енергії. Вона складається із заряджених частинок (протонів і електронів), які швидко рухаються у різних напрямках, у тому числі до Землі.

Читайте такожКонсультанти програми «Ти як?» з’являться у 6 громадах Кіровоградщини

Поширити:

Залишити коментар:

коментар