Мешканців Кіровоградщини просять здавати монети на благодійність

Національний банк України та Superhumans Center оголосили проведення щорічної благодійної акції “#SuperCoins” зі збору монет на потреби українських військових, які постраждали внаслідок бойових дій.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Національний банк України.

Благодійна акція “#SuperCoins” насамперед спрямована на дітей та молодь. Так, торік понад 2,5 тис. навчальних закладів з усіх куточків України долучилися до цієї справи. Водночас благодійна акція “#SuperCoins” – це не тільки про збір коштів, а й про розвиток культури благодійності, яка є складовою частиною фінансової культури.

До 29 листопада 2024 року включно по всій Україні триватиме збір монет номіналами 10, 50 копійок та 1, 2, 5 і 10 гривень. Сума зібраних коштів буде перерахована на потреби українських військових, які постраждали внаслідок бойових дій.

“Звичайні монети, які ми щодня тримаємо в руках, можуть стати рятівною підтримкою для тих, хто цього потребує, та допомогти повернути суперможливості нашим героям. Звертаюся до молоді, педагогів та усіх громадян загалом: підтримайте українських військових, які втратили кінцівки, зробіть їх адаптацію простішою. Кожна зібрана монета здатна поліпшити життя тих, хто віддав частину себе заради України. Долучайтеся до збору коштів і разом творіть добро!”, – закликав заступник Голови Національного банку Олексій Шабан.

До акції можуть долучатися всі охочі особисто, а також колективно. Монети можна здавати у найближчі відділення банків-партнерів акції:

  • ПриватБанк,
  • Ощадбанк,
  • ПУМБ.

Нагадаємо, Нацбанк вилучить з обігу популярну банкноту.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар