Суботцівська громада зустріла звільненого з полону воїна (ФОТО)

Рік і 10 місяців у російському полоні пробув Олександр Іванов із села Мошорине Кіровоградської області. Після обміну 31 травня 2024-го, чоловік проходив реабілітацію на Полтавщині.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Суспільне Полтава.

До війська служити чоловік пішов у березні 2022-го.

“У Донецькій області я був, там і займали оборону. Виходить до 30 липня (2022-го – ред.) був в одному місці, потім був наступ. Гатили з усього вони нас. І фосфором гатили нас, і міномети, і градом. Усім, чим можна, і 152-і. На рахунок боєприпасів, нічого не жалко їм було. І касетними бомбами кидали по нас. Населений пункт Піски, де я і потрапив у полон 31 липня. Оточили і взяли нас у полон. Під час обстрілу позицій на Донеччині, був поранений”.

Спочатку пораненого полоненого тримали в Оленівці, що на Донеччині. Далі перевезли до Бєлгородської області РФ.

“Мене повантажили в КАМАЗ і повезли в лікарню в Донецьк. Там мені призначили лікування, місяць там мене лікували. Але, як говорили: «Ти народився у сорочці». Біля сонної артерії в мене зовсім поряд уламок пройшов. Він і зараз у мене знаходиться, його не витягли. Як говорили: “Витягнуть вам на Україні”. Після лікування нас відправили в Оленівку в Донецьку область. Там я пробув трошечки менше місяця. Потім нас відвезли Бєлгородську область, в Старий Оскол, де ми перебували до 31 травня 2024-го, до звільнення, можна сказати”.

У полоні, згадує Олександр, знущалися фізично та тиснули морально. А годували полонених лише для підтримки організму.

Про те, що їх везуть на обмін, Олександр Іванов не знав. Коли повернувся в Україну, з першою поспілкувався з дружиною. Після лікування  у одному із медзакладів Полтавщини чоловік повернувся на Кіровоградщину.

1

3

5

4

Нагадаємо, Соколівська громада зустріла Героя, який повернувся з полону (ВІДЕО)

Читайте також: звільненому з полону воїну подарували квартиру в Долинській громаді

Поширити:

Залишити коментар:

коментар