​​У школах Кропивницького учні матимуть два вихідних, проте осінніх канікул не буде

© thenewslens.com

У першому навчальному семестрі кропивницькі школярі матимуть два вихідних — суботу і неділю, але навчатимуться без осінніх канікул.

Про це під час брифінгу повідомила начальниця управління освіти Кропивницької міської ради Лариса Костенко, інформує Перша електронна газета.

“Структуру навчального процесу затверджує кожен навчальний заклад. Ми багато радилися і з керівниками шкіл, і з батьківськими комітетами, щоб кожна школа могла оптимально сформувати структуру навчального процесу, залежно від наявності місць в укриттях. Погодили таке рішення: у першому навчальному семестрі учні матимуть два вихідних — субота і неділя, але навчатимуться без осінніх канікул. Перший семестр закінчиться 13 грудня, канікули триватимуть місяць, другий навчальний семестр розпочнеться 13 січня 2025 року”, – повідомила Лариса Костенко.

Разом із тим посадовиця зазначила, що Міністерство освіти України рекомендує переглянути структуру навчання залежно від безпекової ситуації.

“Якщо виникне потреба ущільнити навчальний матеріал, то у другому семестрі зможемо навчатися або в суботи, або продовжити освітній процес у червні. Зараз наявність укриттів у кропивницьких загальноосвітніх закладах дозволяють навчати дітей в одну, дві, а деінде і в три зміни”, – запевнила очільниця управління освіти.

Нагадаємо, Кропивницький ліцей “Науковий” першим в Україні запроваджує систему кластерного навчання

Читайте також: у Кропивницькому новий навчальний рік розпочнеться без святкових лінійок

Поширити:

Залишити коментар:

коментар