Внаслідок російського обстрілу 26 серпня на Кіровоградщині вигоріло майже 40 га лісу

Вчора, 26 серпня, внаслідок масованого комбінованого удару по території України, розпочалась лісова пожежа в Олександрійському лісництві філії “Чорноліське лісове господарство” ДП “Ліси України”. Горіли молоді насадження дуба та акації віком від 10 до 39 років.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу Центрального лісового офісу.

Працівники лісового господарства кажуть, що спочатку зайнялось поле, яке рятувальники гасили самотужки, але коли вогонь стрімко підійшов до лісу, викликали працівників державної лісової охорони. Загорання поширилося по насадженнях і подекуди з низової пожежі перейшло у верхову.

Головна проблема полягала у тому, що місце загорання – це колишні вугільні шахти, через що у землі створилася ще вища температура. Додаткову проблему створив вітер, який швидко розносив вогонь по місцевості.

“Спільно з рятувальниками ми гасили займання протягом вечора і ночі. Ліквідувати пожежу  повністю вийшло сьогодні о 9 ранку. До гасіння ми залучили 32 працівників особового складу,  16 працівників ДСНС і 4 спецавтівки”, – розповідають працівники державної лісової охорони філії.

Лісівники чергують на місці події, адже температура досі залишається високою, земля тліє й існує високий ризик повторного загоряння.

Точна площа пошкоджених насаджень наразі уточнюється. Попередньо вона становить близько 40 га.  Висновок щодо точної причини пожежі оприлюднять після всіх обстежень.

Це вже четверта лісова пожежа на Кіровоградщині, спричинена російськими обстрілами.

1

2

3

4

5

6

Нагадаємо, за добу на Кіровоградщині сталося 42 пожежі: вогонь охопив 18 гектарів

Читайте також: вночі у Кропивницькій громаді горів Mercedes

Поширити:

Залишити коментар:

коментар