Кропивницький попрощався з двома загиблими Героями (ФОТО)

Сьогодні, 13 серпня, кропивничани провели в останню путь загиблих Героїв: старшого солдата Володимира Чернишова та солдата Івана Петухова.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу Кропивницької міської ради.

Володимир Чернишов народився 22 березня 1971 року в Кропивницькому. Навчався в загальноосвітній школі №32 та Центральноукраїнському національному технічному університеті. Працював відеооператором в молодіжному клубі «Олімпія». Пізніше – в медіапросторі – на телеканалах: TV-Центр, TTV, Інтер, «Вітер» (CBN).

Починаючи з 2001 року Володимир Чернишов був керівником гуртка відео операторів у Центрі естетичного виховання «Натхнення» при Навчально-науковому педагогічному комплексі.

У 2013 році Володимир Чернишов разом із центром «Натхнення» перейшов до ліцею «Максимум» і працював керівником фотогуртка.

Із початком повномасштабного вторгнення росії на територію України Володимир Чернишов чергував у центрі допомоги біженцям та працював оператором у корпункті телеканалу «Інтер».

У червні 2024 року став до лав Збройних сил України. Служив на посаді старшого стрільця-оператора єгерського відділення.

Старший солдат Володимир Чернишов загинув 4 серпня 2024 року біля населеного пункту Новоселівка Перша Покровського району Донецької області під час виконання бойових завдань.

Без рідної людини залишились сестра та племінниці захисника.

Іван Петухов народився 11 червня 1991 року у місті Жовті Води Дніпропетровської області. Навчався у місцевій школі. Згодом родина переїхала до Кропивницького. Освіту Іван продовжив у загальноосвітній школі №16. Закінчив Криворізький коледж Національного авіаційного університету «КРАУСС».

У 2011-2012 роках пройшов військову строкову службу в Миколаєві у окремій десантно-штурмовій бригаді.
Після служби працював сигналістом на дільниці №12 шахти «Інгульська» та одночасно навчався в Криворізькому гірничому технікумі.

Іван захоплювався спортом. Він – вихованець Кропивницького хокею на траві. Грав за місцеву команду «Колос». Потім свою кар`єру продовжив за команду Кривого Рогу та грав у складі команди Вінниці. Був майстром спорту України з хокею на траві.

Із перших днів повномасштабного вторгнення росії на територію України, з 27 лютого 2022 року, Іван Петухов приєднався до лав Збройних сил України. Служив зовнішнім пілотом (оператором) безпілотних літальних апаратів роти безпілотних авіаційних комплексів батальйону безпілотних систем.

За успішні виконання бойових завдань був неодноразово відзначений командуванням частини.

Солдат Іван Петухов загинув 7 серпня 2024 року поблизу населеного пункту Нова Токмачка Пологівського району Запорізької області, виконуючи бойове завдання. 

 У воїна залишились батько, мати та сестра.

Фото: Суспільне Кропивницький.

1

2

3

5

7

9

Нагадаємо, у Кропивницькому попрощалися з воїном, який вважався зниклим безвісти (ФОТО)

Читайте також: Світловодська громада попрощалася з загиблим на фронті капралом поліції (ФОТО)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар