Мешканці Кіровоградщини заплатять мільйон за шахрайство з банківськими картками

Четверо мешканців Кіровоградської області сплатять мільйон гривень податків за участь у шахрайській схемі дропів.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією обласної податкової.

Під час перевірки податкова встановила, що вказані особи одержували на банківські рахунки мільйони гривень. Виявилося, що вони оформили банківські картки на свої імена, але віддали їх у користування шахраям.

Суми, які надходили на їхні рахунки, вважаються доходом фізосіб і оподатковуються ПДФО (18%) та військовим збором (1,5%). Тепер власникам карток доведеться сплатити державі податки за кошти, які з їхнього ж відома фактично отримували шахраї.

Хто такі «дропи»?

«Дропи» – це ті, хто продає свої персональні дані та дозволяє відкрити рахунки на своє ім’я, які використовуються для проведення транзитних переказів. Кошти, які проходять через рахунок дропа, можуть бути отримані злочинними шляхами, зокрема – від торгівлі наркотиками, зброєю і тд.

Також, банківські картки можуть використовуватися для фінансових операцій, пов’язаних з незаконною діяльністю, наприклад, для роботи онлайн-казино без ліцензії та ухилення від сплати податків.

Як зловмисники шукають дропів?

Найпоширенішим способом пошуку дропів є пропозиції роботи, на які найчастіше можна натрапити у соцмережах і месенджерах. «Дропами» частіше за все стають студенти та пенсіонери.

Як захистити себе?

  • Не довіряйте свої банківські дані стороннім особам. Навіть якщо вам обіцяють велику винагороду.
  • Будьте обережними з пропозиціями про легкий заробіток.
  • Уникайте підозрілих пропозицій і не погоджуйтеся брати участь у сумнівних схемах.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар