Вчасна діагностика рятує: на які захворювання варто перевіряти очі

© shutterstock

Очі – важлива частина людського організму, яка дає можливість повноцінно жити, максимально сприймаючи і відчуваючи навколишній світ. Та сьогодні, у глобальному технологізованому суспільстві, де кожен крок супроводжується взаємодією з цифровою технікою, різноманітними гаджетами, наші очі перебувають в постійній зоні ризику.

Гарний зір легко втратити, але складно відновити. Тому всім без винятку варто час від часу звертатися до лікаря-офтальмолога, який проводить діагностику зору https://www.visiobud.com/uk/diagnostika-ta-obstezhennya/ з профілактичною метою. Чи не найбільшим попитом такі послуги користуються в Києві.

Профілактичні огляди вкрай важливі регулярного контролю стану здоров’я очей і попередження можливих порушень зорових функції. Адже є захворювання які значно легше попередити, ніж потім вилікувати.

Серед найпопулярніших видів обстеження є:

  • Обстеження на глаукому
  • Діагностика катаракти
  • Діагностика захворювань сітківки
  • Діагностика аномалій рефракції

Саме ці порушення роботи ока найчастіше трапляються і в молодих людей, які постійно працюють за комп’ютерами, так і в дітей, які дуже багато часу проводять за гаджетами.

image

Глаукома

Це серйозне офтальмологічне захворювання, яке характеризується стрімким прогресуванням та незворотними наслідками. Щоб уникнути погіршення зору чи повної його втрати, після 40 років рекомендується щорічно відвідувати офтальмолога та проходити діагностику глаукоми ока. У Києві це можна зробити у клініці VISIOBUD. Тамтешні фахівці використовують найпрогресивніші діагностичні методи, тому виявляють типові для захворювання зміни ще до появи серйозних клінічних симптомів.

Катаракта

У людському оці є спеціальний кришталик. Це двоякоовипукла, прозора та гнучка лінза, що розташована позаду зіниці, між райдужкою та скловидним тілом. Кришталик працює за принципом об’єктива фотокамери, пропускаючи промені світла всередину ока та фокусуючи їх на сітківці.

Кришталик складається із прозорої капсульної оболонки, епітелію та кристаліну – специфічної речовини (рідини та суміші білків). У здорової людини кришталик прозорий, але під впливом травм, через постійні навантаження, внаслідок вікових процесів та різних шкідливих факторів у тканинах ока відбуваються негативні зміни. Ідеться про ущільнення, зниження еластичності та помутніння речовини кристаліну. Ці зміни називаються катарактою і супроводжуються поступовим та безболісним зниженням зору.

Захворювання сітківки

Сітківка – це особливо світлочутливий тонкий нервовий шар, що розташовується на тильній стороні очного яблука, містить безліч фоторецепторів, що перетворюють світло в електричний імпульс. Ці імпульси надходять у головний мозок через зоровий нерв, де відбувається їх обробка та візуалізація зображень. Іншими словами, сітківка отримує і передає всю зорову інформацію.

Тому відшарування сітківки від оболонки ока – це серйозна проблема, яка потребує невідкладного хірургічного втручання. В іншому випадку настане незворотна втрата зору.

Аномалії рефракції

Короткозорість, далекозорість й астигматизм не є нормою здорового зору. Це так звана аномалія рефлексії – невідповідність оптики очей і нездатність сфокусувати якісно промені світла на сітківку. Такий стан ока також потребує корекції, щоб зір кращим, а життя – яскравішим.

Послуги щодо діагностики і лікування всіх видів захворюваності ока у Києві можна отримати у клініці VISIOBUD. Тут можна записатися на прийом онлайн через форму на сайті чи викликати лікаря додому.

Не відкладайте обстеження очей на потім, адже будь-яку проблему краще попередити, ніж вирішувати. Обирайте найбільш зручний варіант консультації з лікарем-офтальмологом і подбайте про свій зір вже сьогодні.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар