Винний і не покараний: чому світловодський депутат не відповість за побиття пенсіонера

© sv-drozdova.com

Суд визнав депутата Світловодської міської ради Бакуменка Максима (“Слуга народу”) винним у завданні тілесних ушкоджень пенсіонеру, але покарання депутат не понесе.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Конфлікт стався у лютому 2021-го. У коридорі Світловодської міської ради депутат від “Слуги народу” Максим Бакуменко побився з місцевим пенсіонером Ігорем Кириловим. У результаті 69-річний пенсіонер, громадський активіст Кирилов потрапив до Світловодської ЦРЛ із травмами обличчя і підозрою на струс мозку. А його опонент 30-річний депутат Бакуменко не постраждав.

Правоохоронці, яких викликали на місце події, склали протокол про вчинення кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 125 КК України – умисне завдання легких тілесних ушкоджень, що спричинило короткочасний розлад здоров’я.

Згідно з висновками медичної експертизи, пенсіонер отримав внутрішню черепну травму у вигляді струсу головного мозку, а також забій обличчя.

Через три роки судових розглядів, Бакуменка визнали винним у скоєному і призначили покарання у вигляді обмеження волі строком на два роки.

Водночас суд звільнив депутата від відбування покарання через закінчення строків давності.

Читайте також: У Кропивницькому депутат від ОПЗЖ «під кайфом» вчинив бійку з правоохоронцями (ФОТО)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар