В Бобринці відкрили меморіальну дошку на честь Віктора Чміленка (ФОТО)

27 червня в Бобринці відкрили меморіальну дошку на честь Віктора Чміленка. Розмістили дошку на будинку 17а по вулиці 50 років Жовтня, в якому зараз проживає родина Віктора.


Ініціаторами встановлення меморіальної дошки стали сусіди Віктора. Вони займалися збором коштів та організаційними питаннями.

Як повідомив кореспондент Першої електронної з Бобринця віддати шану герою прийшли рідні, друзі та знайомі з Бобринця, навколишніх сіл, делегація з Кіровограда на чолі з Олександром Чорноіваненком.

Виступаючи перед громадою Олександр Чорноіваненко від імені Кіровоградської обласної ради подякував бобринчанам за те, що не залишились байдужими і підтримують родину Віктора Чміленка. Також повідомив, що краєзнавчі матеріали та фільм, який зняв Віктор, передали до Кіровоградського обласного краєзнавчого музею.

Друг Віктора Олексій Цоколов звернувся до громади: «Українці вважали себе маленькими людьми, які нічого не можуть змінити. А Віктор довів, що це не правда, і навіть маленька людина може змінити життя країни».


«Я змінився після смерті батька, та і вся країна змінилася. – каже син Віктор. – З початку було дуже важко та згодом зрозумів, що треба жити далі, продовжувати батькову справу. Батько бував у Європі та не розумів, чому ми не живемо як там. Він хотів змінити існуючий стан справ, щоб його онуки жили в справедливій країні. Ми маємо довести його справу до кінця.»

Віктор дізнавшись, що в Кіровограді тепер є вулиця імені Віктора Чміленка, подякував за це всім кіровоградцям. Він хотів би, щоб і в рідному місті одна з вулиць носила ім’я його батька.

Віктор Чміленко загинув 20 лютого 2014 року у Киві на вулиці Інститутській від кулі снайпера.

Зінаїда Пирля «Честь хлібороба», спеціально для Першої електронної газети

Фото Віталія Москалика «Честь хлібороба»

Поширити:

Залишити коментар:

коментар