Перші історії про “Героїв серед нас” презентували у рамках фестивалю “Кропивницький-2018”

Учора, 30 серпня, на Фортечних Валах презентували головний проект фестивалю “Кропивницький” – “Герої серед нас”. Глядачі побачили перші дві відеоісторії про героя АТО Вадима Довгорука та пенсіонерку Людмилу Тютюненко, яка допомагає українській армії.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією зі сторінки Національний мистецький фестиваль «Кропивницький» у Facebook.

Вадим Довгорук та Людмила Тютюненко також отримали відзнаки від народного депутата Олександра Горбунова.

Вадим Довгорук, боєць 3-го полку спецпризначення. Восени 2014 року отримав серйозне поранення у Донецькому аеропорту під час АТО. Після лікування повернувся на передову. А під час одного з обстрілів біля Дебальцевого втратив руку й кілька днів пролежав на двадцятиградусному морозі. Далі був полон і обмін. Вадим вижив, та внаслідок обмороження йому ампутовали ще й обидві ноги нижче колін.

Вадим втратив кінцівки, та не силу духу. Заснував проект «Сила нації», у рамках якого проводить спортивні змагання серед таких самих, як він, бійців, котрі отримали інвалідність у зоні АТО. У багатьох містах України вже проходили заходи, які він організовував.

Вадим має намір повернутись до армії. Вважає, що не існує проблем, які б не змогла здолати людина. Власним прикладом хоче надихнути усіх, хто опинився у подібній ситуації.

Друзі КропФесту, вчора стартував наш головний проект «Герої серед нас».Перші героїчні історії життя показали на великому екрані перед ораторією на Фортечних валах.Це неймовірно хвилююче!Вчинки таких людей достойні визнання й поваги.Вони надихають і вселяють надію на краще, вони сіють добро і вдосконалюють світ.Знайомтеся… Хоча, ви його, мабуть, вже знаєте.Вадим Довгорук, боєць 3-го полку спецпризначення. Восени 2014 року отримав серйозне поранення у Донецькому аеропорту під час АТО. Після лікування повернувся на передову. А під час одного з обстрілів втратив руку й кілька днів пролежав на двадцятиградусному морозі. Далі був полон і обмін. Вадим вижив, та внаслідок обмороження йому ампутовали ще й обидві ноги нижче колін. Вадим втратив кінцівки, та не силу духу. Заснував проект «Сила нації», у рамках якого проводить спортивні змагання серед таких самих, як він, бійців, котрі отримали інвалідність у зоні АТО. У багатьох містах України вже проходили заходи, які він організовував. Вадим ає намір повернутись до армії. Вважає, що не існує проблем, які б не змогла здолати людина. Власним прикладом хоче надихнути усіх, хто опинився у подібній ситуації.Дякуємо за ідею Олександру Горбунову, творчій групі, яка займалась зйомками проекту Анастасії Квятик, Геннадію Зоріну та всій команді цього унікального проекту. Ближче з усіма познайомимо згодом.

Опубліковано Національний мистецький фестиваль «Кропивницький» Четвер, 30 серпня 2018 р.

Людмила Тютюненко – пенсіонерка, інвалід 2-ї групи, проте вона ні в кого не просить допомоги, більше того, з перших днів АТО допомагає українській армії. Зі своєї пенсії збирає гроші на допомогу тим, хто, захищаючи країну від агресора, має потребу відчувати підтримку. За роки бойових дій передала українським військовослужбовцям незліченну кількість потрібних речей (від харчів та одягу до цінної військової оптики). Залучила до своєї справи знайомих із Німеччини, які регулярно надсилають усе необхідне для бійців і ветеранів АТО.

Серед волонтерів Людмилу знають як «тьотю Люду» та як людину з великим серцем.

Герої серед нас.Історія, яка зворушує.Людмила Тютюненко – пенсіонерка, інвалід 2-ї групи, проте вона ні в кого не просить допомоги, більше того, з перших днів АТО допомагає українській армії. Зі своєї пенсії збирає гроші на допомогу тим, хто, захищаючи країну від агресора, має потребу відчувати підтримку. За роки бойових дій передала українським військовослужбовцям незліченну кількість потрібних речей (від харчів та одягу до цінної військової оптики). Залучила до своєї справи знайомих із Німеччини, які регулярно надсилають усе необхідне для бійців і ветеранів АТО. Серед волонтерів Людмилу знають як «тьотю Люду» та як людину з великим серцем.

Опубліковано Національний мистецький фестиваль «Кропивницький» Четвер, 30 серпня 2018 р.

Нагадаємо, під час фестивалю “Кропивницький-2018” покажуть 16 історій про “Героїв серед нас”.

29 серпня у Кропивницькому стартував однойменний національний фестиваль. Перед урочистим відкриттям фесту вулицями міста пройшлася театралізована хода.

Із повною програмою фестивалю “Кропивницький-2018” ви можете ознайомитися за посиланням.

Читайте також:

Вогняне шоу та театралізована хода: відкриття фестивалю “Кропивницький-2018”

Фестиваль “Кропивницький-2018”: цифри та факти

Дебютна вистава КропФесту “ДІМ”: про війну, смерть та перемогу життя

Поширити:

Залишити коментар:

коментар