Як “єлисаветградці” просували російську пропаганду у центрі України (ВІДЕОРЕПОРТАЖ)

Як ми вже повідомляли, вчора під стінами Кіровоградської міськради відбувся мітинг на підтримку назви Єлисаветград. Хоча, анонсована була мирна акція проти перейменування Кіровограда в Інгульськ.

Близько півтисячі мітингуючих виступили за перейменування Кіровограда у Єлисаветград. Їм протистояли півсотні противників цієї назви, серед яких учасники АТО та волонтери. Під час двогодинних протистоянь сталося декілька сутичок, зламано було два мікрофони, одному із мітингуючих навіть викликали швидку.

“Окрасою” дня стали бабусі з іконами, які співали церковних пісень, розмахували перед обличчями атошників та журналістів іконами, а також називали учасників АТО зрадниками.

Читайте також: У Кіровограді бабусі з іконами кричали “Єлісавєтград!” і називали воїнів АТО зрадниками (ФОТОРЕПОРТАЖ)

На мітингу виступив міський голова, який запевнив, що буде звертатись до Верховної ради, аби депутати врахували думку містян при визначенні нової назви для нашого міста.

Нагадаємо, 23 грудня Комітет Верховної ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування не взяв до уваги результати незаконного громадського опитування в Кіровограді і підтримав перейменування Кіровограда в Інгульськ – українську назву, обрану згідно з топонімістичною концепцією найменування населених пунктів.

Вчорашній мітинг, до речі, російська пропаганда вже назвала “початком параду суверенітетів в Україні”.

Детальніше про події, які вібулися вчора під міськрадою, дивіться у відеосюжеті нашого журналіста.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар