Як у Кропивницькому руйнували незаконну парковку на вул. Великій Пермській

демонтаж незаконної парковки по вул. Велика Пермська 11/2

У Кропивницькому нарешті зрушилася з місця історія з незаконною парковкою на вул. Велика Пермська 11/2. Працівники підрядної організації, яка виконує капремонт цієї вулиці, сьогодні, 27 вересня, демонтували незаконну парковку біля аптеки на розі з пров. Фортечним. Цей заїзний “карман” рік тому без жодних дозволів почав будувати підприємець В’ячеслав Волошаненко.

З жовтня 2016-го року тривали перипетії навколо цього будівництва – на сторінках місцевих ЗМІ було оприлюднено ряд публікацій на цю тему, а чиновники різного рівня декілька разів вимушені були виїжджати на місце незаконного будівництва, щоб зупинити роботи.

І ось, сьогодні зранку, 27 вересня, під час наради у кабінеті начальника ГУ ЖКГ, представник фірми ТОВ “ПФ”, яка ремонтує вул. Велику Пермську, Марат Мхитарян пообіцяв зруйнувати цю парковку, хоча підрядник і не зобов’язаний це робити. Демонтувати незаконне будівництво мав його організатор ФОП Волошаненко, проте міська влада не знайшла законних важелів, щоб змусити його це зробити. Волошаненка тільки оштрафували за проведення незаконних земляних робіт.

Марат Мхитарян

Тому, коли розпочався капремонт вулиці Велика Пермська, очікувалося, що самовільне будівництво знесуть. Начальник ГУ ЖКГ міськради Віктор Кухаренко під час наради запевнив, що так і планувалося. Він продемонстрував проект капремонту вул. Велика Пермська, згідно з яким на тій ділянці не передбачено ніякого заїзного “карману” – лише зупинка і місце облаштування дороги бордюрним каменем.

“Головне управління ЖКГ спільно з підрядною організацією відпрацює питання будівництва тротуару на даній території”, – запевнив Віктор Кухаренко.

Проте громадськість та представників ЗМІ занепокоїв той факт, що під час демонтажу старих бордюрних плит і облаштування місць під нові площу незаконної парковки оминули.

Уже після обговорення проблеми у кабінеті Віктора Кухаренка на об’єкт по вулиці Велика Пермська 11/2 приїхала техніка і почався демонтаж конструкції. За допомогою трактора-навантажувача будівельники зняли шар щебеню, який раніше вкладали для асфальтування заїзного “карману”, і почали зривати бетонний каркас.

На місце також виїхав міський голова Кропивницького Андрій Райкович. Він наголосив, що виконавець робіт усе зробить відповідно до умов тендеру (облаштує бордюр).

“Коли очиститься цей майданчик, ми будемо думати, чи тут дерева посадимо, чи зробимо тротуарну частину. Ми порадимось з людьми і зробимо так, як треба”, – наголосив очільник міста.

Епопея із незаконною парковкою на вул. Велика Пермська 11/2 сягнула свого логічного фіналу – її демонтували. Тепер міська влада має вирішити, облаштувати на місці колишнього заїзного “карману” газон з деревами чи зробити суцільний тротуар. А підрядна організація під час капремонту вулиці облаштує на цьому місці бордюри.

Нагадаємо, наприкінці жовтня 2016 року за адресою вул. Верхня Пермська 11/2, підприємець В’ячеслав Волошаненко почав будувати незаконну стоянку, бо у аптеки, власники якої орендують у нього приміщення, немає прибутків. Взяти дозволи на розміщення цього об’єкту в міськраді та погодження від поліції Волошаненко забув. Крім того, майбутня парковка, за планами ініціатора будівництва, має зайняти частину тротуару.

Патрульна поліція Кропивницького також підтвердила незаконність зведення парковки по вул. Великій Пермській 11/2 і пообіцяла притягнути до адмінвідповідальності ініціатора будівництва.

Однак, після нетривалої паузи підприємець продовжив зведення незаконної парковки. Вже через півроку після початку встановлення незаконної заїздної кишені, у Кропивницькому міська влада згадала, що з цим об’єктом треба щось вирішувати.

16 серпня цього року на місці заїзного “карману”по вул. Великій Пермській почали облаштовувати місце під асфальтування і чиновникам знову довелося втручатися. А згодом управління державного архітектурно-будівельного контролю міської ради Кропивницького і заступник міського голови Олександр Грабенко під час перевірки не зафіксували жодних будівельних робіт на місці майбутньої парковки.

 Дмитро Васильєв, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар