У Кропивницькому підприємиця без жодного дозволу будує стоянку на тротуарі

У Кропивницькому на перетині вул. Верхної Пермської та пров. Фортечного підприємиця почала будівництво стоянки для автівок, не маючи на це жодного дозволу.

Більш того, при будівництві стоянки було захоплено частину тротуару.

Минулого тижня мешканці мікрорайону Шкільний помітили, що на перетині вул. Верхної Пермської та пров. Фортечного, між пішоходним переходом та зупинкою громадського транспорту почали якісь будівельні роботи. При цьому було знято частину тротуарної плитки. Будівельники вже зробили цементну основу, яка окреслила вигляд майбутньої парковочної кишені.

P61023-121650 P61023-121709

Обурені мешканці мікрорайону почали бити на сполох, і звернулись до редакції Першої електронної. Місцеві не розуміють, як можна робити стоянку прямо перед зупинкою, і чому для цього ще й забрали частину тротуару. Через це тротуарною доріжкою тепер буде важко розминутися навіть двом людям.

P61023-121719 P61023-121727

Як повідомили Першій електронній в управлінні архітектури міськради, за попередньою інформацією, жодних дозволів на виконання таких робіт не видавалося. Деякі деталі вдалося з’ясувати у спецінспекції Кропивницького. Андрій Максюта, який стажується на посаду начальника спецінспекції повідомив, що будує парковку ФОП Волошаненко Алла Леонідівна, яка є засновницею компанії “СВ Маркет”. Магазин саме цієї фірми знаходиться поряд з місцем будівництва.

“Ми намагаємось зустрітися з пані Волошаненко з минулого тижня, але вона на зустрічі не з’являється. У п’ятницю було домовлено про зустріч, їй надіслали попередження, але до спецінспекції вона не з’явилась, слухавку підприємиця не бере”, – розповів Андрій Максюта.

За словами стажера на посаду головного спецінспектора, як тільки з пані Аллою Волошаненко вдасться зустрітися, на неї буде складено протокол про порушення правил благоустрою з метою реконструкції.

“Є певна процедура, і ми не можемо протокол складати у повітря, чи надсилати листами. Ми маємо протокол вручити порушнику, а якщо вона відмовляється його підписувати, мають бути свідки”, – поділився Андрій Максюта.

Потенційний начальник спецінспекції теж підтвердив, що ніякого погодження на земляні роботи підприємиця не брала. Андрій Максюта розповів, що коли забудовницю тротуару зможуть відшукати і вручити протокол, її викличуть на засідання адмінкомісії у міській раді. Максимальний штраф за цим протоколом, який може накласти комісія, становить 1700 грн.

Доки міські посадовці шукають власницю незаконної забудови, роботи над парковочною кишенею продовжуються. Обурені мешканці Шкільного запевняють, що не дадуть чинити подібне беззаконня у них під носом. Адже ця парковка відібрала у людей частину тротуару, і буде закривати огляд дороги тим, хто чекає на громадський транспорт на зупинці.

P61024-085540

Згідно відкритих даних реєстрів, ФОП Волошаненко Алла Леонідівна зареєстрована за адресою м. Кропивницький, вул. Генерала Жадова, буд. 23, корп. 2, кв. 24. За цією ж адресою зареєстрована фірма “СВ Маркет”. Сферою діяльності ФОП є гуртова та роздрібна торгівля, а також будівельно-монтажні роботи.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар