Голова Верховної Ради невідкладно підписав постанову про перейменування Кіровограда у Кропивницький

скріншот з відео

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій невідкладно підписав постанову про перейменування Кіровограда у Кропивницький, яку сьогодні, 14 липня, підтримали народні депутати.

Голова ВР підписав постанову у прямому ефірі під час брифінгу, відразу по завершенню засідання ВР.

“Давнє українське козацьке поселення не може носити ні імперську, ні радянську назву”, – заявив Андрій Парубій, і підписав документ.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

5 коментарів до Голова Верховної Ради невідкладно підписав постанову про перейменування Кіровограда у Кропивницький

  1. Совершено ОБРЕЗАНИЕ (истории) и законодательства Украины,поскольку отброшен Закон
    Про географічні назви
    Верховна Рада України; Закон від 31.05.2005 № 2604-IV
    Документ 2604-15, чинний, поточна редакція — Редакція від 21.05.2015, підстава 317-19
    ЗАКОН УКРАЇНИ
    Про географічні назви
    (Відомості Верховної Ради (ВВР), 2005, № 27, ст.360)
    {Із змінами, внесеними згідно із Законами
    № 5029-VI від 03.07.2012, ВВР, 2013, № 23, ст.218
    № 5462-VI від 16.10.2012, ВВР, 2014, № 6-7, ст.80
    № 317-VIII від 09.04.2015, ВВР, 2015, № 26, ст.219}
    «Стаття 5. Встановлення географічних назв
    Встановлення географічних назв включає виявлення існуючих або відомих у минулому історичних географічних назв, найменування та перейменування географічних об’єктів.
    Географічні назви виявляються документами відповідних органів державної влади та органів місцевого самоврядування, а також картографічними, статистичними, архівними, енциклопедичними, довідковими та історичними джерелами.
    Виявлення географічних назв, не зафіксованих у документах чи історичних джерелах, здійснюється шляхом опитування, у тому числі за допомогою засобів масової інформації, населення, яке проживає на даній території, краєзнавців, географів, істориків та інших фахівців, під час картографування території або проведення топонімічних досліджень.
    Назва, яка присвоюється географічному об’єкту, повинна відображати найбільш характерні ознаки цього об’єкта, враховувати географічні, історичні, природні та інші умови місцевості, де він розташований, думку населення, яке проживає на цій території, вписуватися в існуючу систему назв цієї території і складатися з мінімальної кількості слів.
    Географічним об’єктам можуть присвоюватися імена вчених, дослідників та інших осіб, які брали участь у їх відкритті, вивченні, створенні або заснуванні.
    Імена видатних державних або громадських діячів, представників науки, культури чи інших осіб, діяльність яких не пов’язана з відповідними географічними об’єктами, можуть присвоюватися посмертно, і лише у виняткових випадках з урахуванням думки більшості населення, яке проживає на території, де розташовані ці об’єкти. Врахування думки більшості населення здійснюється відповідно до закону про референдуми….»

    Постановление еще не подписано президентом,есть время обратиться в Конституционной Суд Украины ,а также европейские суды
    Перша колегія суддів на засіданні розподілила конституційне подання, що надійшло до Конституційного Суду України, від 48 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) Постанови Верховної Ради України „Про перейменування міста Дніпропетровськ Дніпропетровської області“ та затвердила суддю-доповідача.
    http://www.ccu.gov.ua/novyna/5-lypnya-2016-r-zasidannya-konstytuciynogo-sudu-ukrayiny-ta-kolegiy-suddiv

  2. Поздно Шура пить боржоми когда почки отвалились…

  3. Думаю,что что новый законно выбранный президент и разумная власть
    вернут Кировограду его заслуженное имя.

  4. Ярынич Константин https://www.facebook.com/yarinichkv?fref=nf
    23 ч ·
    ПАРУБІЙ НЕ МАВ ПРАВА ПІДПИСУВАТИ ПОСТАНОВУ ПРО ПЕРЕЙМЕНУВАННЯ КІРОВОГРАДА НА КРОПИВНИЦЬКИЙ!
    Те, яким чином сьогодні відбувалось голосування за перейменування мого рідного Кіровограда, є проявом цинічного особистісного брехливого ставлення до народу України!
    Голова Верховної Ради під час сьогоднішнього розгляду проекту Постанови про перейменування Кіровограда на Кропивницький, грубо порушивши вимоги Регламенту, не надав жодному народному депутату слова для виступу як того вима…

Коментарі заборонені.