Від PERSHої особи: Професор Колумбійського університету про “мовну шизофренію” у Кіровограді

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Протягом двох днів у Кіровограді відбувались лекції відомого мовознавця, професора Колумбійського університету Юрія Шевчука. За кордоном професор викладає українську мову тим, для кого вона не є рідною. Юрій Шевчук давно досліджує питання змішування мов та приїхав до Кіровограда, щоб розповісти про результати своїх досліджень. Партнерами та організаторами зустрічі Юрія Шевчука з кіровоградцями виступає ВУТ «Просвіта» імені Т. Шевченка, ГО “Спільна дія” та Благодійний фонд Станіслава Березкіна “Добротвір”.

Про лекцію Юрія Шевчука в КДПУ ім. В. Винниченка читайте на Першій електронній (ФОТО)

Що ж таке ця «мовна шизофренія», як давно вона має вплив на українську мову, чи є шанс із таким потужним впливом використовувати мову чистою та на скільки яскраво «мовна шизофренія» спостерігається у Кіровограді – у студії Першої електронної розповів  відомий мовознавець, професор Колумбійського університету Юрій Шевчук

Поширити:

Залишити коментар:

коментар