Від PERSHої особи: який отаман потрібен Україні, щоб вижити у війні (ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Перша електронна газета розширює свій формат, відкриваючи відеорубрику “Від PERSHої особи”. Ми запрошуємо до студії Першої електронної відомих людей і непересічних особистостей Кіровоградщини, з якими обговорюємо важливі суспільно-політичні питання, культурні явища та події.

Протягом березня проходили гучні презентації науково-популярної книги “Українська отаманщина”. Зважаючи на резонанс від появи книги і зацікавленість читачів, ми запросили до спілкування автора монографії – кіровоградського викладача, кандидата історичних наук Юрія Митрофаненка.

Багато письменників, дослідників роками створювали позитивний романтичний культ отаманщини. Кіровоградський історик, дослідивши більше півтисячі джерел, показав іншу точку зору на це питання. Про романтичну і руйнівну отаманщину, боротьбу українців за незалежність, про сучасних отаманів і їхню роль у війні на Донбасі Юрій Митрофаненко розповів “Від PERSHої особи”.

Довідка

Митрофаненко Юрій Станіславович – старший викладач Кафедри теорії і методики середньої освіти Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського, кандидат історичних наук (спеціальність – історія України).

Коло наукових інтересів: проблеми новітньої історії України, революційного періоду 1917 – 1920 рр. в Україні, регіональна історія, урбаністика, теорія та методика викладання історії.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар