Хто замовив «Протеїн» або Рейдери у формі податкової міліції? (ФОТО, ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

9 грудня на кіровоградському підприємстві «Протеїн-продакшн» був звичайний робочий день, який не обіцяв нічого екстраординарного. Кожен займався своєю справою.

У промисловій зоні виробляли та відвантажували продукцію, в адміністрації укладали угоди, нараховували зарплати, приймали на роботу. І тут раптом на очах здивованих вахтерів невідомі особи несподівано почали перестрибувати через турнікет на прохідній. Орда «прибульців» заблокувала входи-виходи.

Не вистачало лише автоматників та криків: «Усім обличчям вниз!». Не пред’являючи документів, однозначно боячись публічності, застосовуючи фізичний та психологічний тиск, погрожуючи зброєю, вони почали нахабно проводити обшук на підприємстві.

Керівництво  «Протеїну» почало з’ясовувати, через які такі заслуги і хто влаштував  на підприємстві  маски-шоу?   Непрохані гості тільки через чотири години театру абсурду представилися кіровоградськими податківцями оперативного управління ГУ ДФС в області.

Вони пред’явили  рішення – увага! – Маріупольського суду Донецької області по справі трьох підприємств, з якими кіровоградський «Протеїн» ніколи не мав жодних зв’язків та навіть не чув про такі. Чому суддя Маріуполя прийняла рішення про виїмку документів, а через пару годин вирішила дати дозвіл на обшук? Це ж не злочинне угрупування, щоб діяти так жорстко! За словами юриста підприємства Сергія Іванова, керівництво «Протеїну» завжди готове добровільно надавати усі документи за рішеннями суду, але податківців це не цікавило, вони грали свої, заздалегідь зрежисовані  кимось ролі. Чому податківці боялись публічності? Чому вони привели своїх понятих та інструктували їх? Чому самостійно, без понятих і працівників підприємства, проводили якісь дії у приміщеннях «Протеїну»?  Чому  кіровоградські  податківці не пред’явили доручення на проведення слідчих дій від ДФС в Донецькій області?  Чи не випливає з цього, що ця операція була ініціативою саме кіровоградських податківців, які забезпечували інтерес зацікавлених осіб?  Вся ця історія нагадує класичну схему переділу власності, яку в народі називають рейдерством.  Врешті-решт, де ми живемо?  У цивілізованій країні, чи в Гондурасі, де керує мафія? Хто ж таки замовив податківцям «Протеїн»?  Колектив підприємства звертається у прокуратуру області та до голови Кіровоградської обласної державної адміністрації  Сергія Кузьменка, з проханням дати оцінку діям кіровоградських податківців.

Про те, як розгортатимуться події на підприємстві, читайте в наступних матеріалах. Далі буде.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар