Вартість проїзду у кропивницьких маршрутках поки що не підвищили

Сьогодні, 12 червня, виконавчий комітет міськради не прийняв рішення щодо підвищення вартості проїзду у міських маршрутних таксі до 5 грн. 

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Це питання традиційно викликало бурхливі обговорення. Зокрема, із різкою критикою діяльності приватних перевізників виступили члени виконкому Олександр Сосонський та Олександр Дануца.

Перевізникам закидали невиконання узятих на себе зобов’язань. Зокрема щодо невидимої GPS-навігації, невиконання графіків руху та жахливого технічного стану автобусів.

Начальник управління транспорту міської ради Кропивницького Олександр Вергун доповів під час засідання, що собівартість перевезень зросла на 20% порівняно із минулим роком. Також він продемонстрував членам виконкому структуру зростання складових тарифу.

photo_2018_06_12_16_07_01

photo_2018_06_12_16_07_05

За словами Олександра Вергуна, усі перевізники виконали умову по підключенню до систем навігації і продемонстрував GPS-сигнали маршруток на карті міста. Проте, з цих маршруток пасажирам доступний лише сигнал автобусу 1-Ц.

Директор ПП Олікс Дмитро Вінницький розповів присутнім, що перевізники зараз у дуже скрутному становищі – багато з них мають півмільйонні борги перед постачальниками палива. Керівник фірми-перевізника звернувся до виконкому із проханням підтримати підвищення вартості проїзду.

photo_2018_06_12_16_06_59

Насамкінець міський голова Кропивницького Андрій Райкович запевнив членів виконкому, що міська влада проводила серйозні переговори із перевізниками, і 5 фірм зрозуміли вимоги і будуть їх виконувати. Тому очільник міста закликав виконком підтримати проект рішення.

Не дивлячись на це, питання підвищення вартості проїзду не погодили – проект рішення набрав лише 9 “за”.

photo_2018_06_12_16_06_57

Зазначимо, що розгляд членів виконкому виносили проект рішення №253, згідно якого перевізникам ПП “ОЛІКС”, ПП “УкрАвтоІнвест”, ПП “Паритет Сервіс”, КТ “Автолегіон-Варванської Ю.В., ПП “Автобаз Кіровоград”, ФОП Кобченко В.В. та ФОП Баркар С.М. мали погодили граничну вартість разового проїзду одного пасажира у розмірі 5 грн. А для ТОВ “Кіровоград-Євро-Транс, яке працює у звичайному режимі руху і обслуговує лише маршрут №130 – 4,50 грн.

Нагадаємо, діючі тарифи на проїзд у громадському транспорті Кропивницького встановили понад рік тому – у лютому 2017 року. Виконком погодив це рішення з другої спроби, після тривалого і емоційного засідання.

У автобусах, які курсують у звичайному режимі руху тоді погодили граничну вартість проїзду у розмірі 4 грн, а у маршрутках – 4,50 грн.

Ще 12 кропивницьких маршруток буде видно на EasyWay

Нові автобуси з середини: які МАЗи купили для кропивничан

Поширити:

Залишити коментар:

коментар