На Кіровоградщині презентували Холодноярські стежки Чорнолісся

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

У с. Розумівка Олександрівського району до 100-річчя Української революції відбулись щорічні традиційні вшанування Героїв Холодного яру, де презентували туристичний маршрут “Холодноярські стежки Чорнолісся”.

Історик Юрій Митрофaненко презентувaв історико-крaєзнaвчий мaршрут “Холодноярські стежки Чорнолісся”. Також відкрили банер туристичного маршруту Холодноярські стежки Чорнолісся, карту якого розробили та втілили в життя Андрій Домаранський та Руслан Мотько. На банері позначено місця визвольної боротьби 1917 – 1921 рр. на теренах нашої та Черкаської області. Маршрут репрезентує гасло: “Холодний Яр” починається з Кіровоградської області. До речі, кандидат географічних наук Лариса Семенюк оприлюднила відповідь від Мінекології на клопотання географів про створення Національного природнього парку «Чорноліський», який проходить у межах цих територій. Мінекології рекомендувало ОДА погодити це клопотання і наразі вже відбулася перша зустріч активістів та науковців із владою.

Від Розумівки відбулась урочиста хода пам’яті Героїв Холодного яру, на чолі з кaдетaми тa оркестром третього полку спецпризнaчення, до могили отамана Чорного Ворона. А також покладання квітів та урочистий мітинг біля пам’ятника українському військовому,хорунжому Армії УНР, письменнику Юрію Горліс-Горському.

Заходи відбулись в рамках відзначення 100-річчя Української революції за підтримки Управління комунікацій з громадськістю, Кіровоградської облдержадміністрації та Розумівської  сільської ради за сприяння Олександрівської райдержадміністрації.

Нагадаємо, 29 квітня минулого року у рамках фестивалю “Холодний Яр” у селі Розумівка Олександрівського району Кіровоградської області відкрили пам’ятник українському військовому діячу і письменнику Юрію Горліс-Горському.

DSC_1379

DSC_1473

DSC_1484

DSC_1602

DSC_1684

DSC_1592

DSC_10_04

DSC_10_79

DSC_11_88

DSC_11_82

DSC_14_49

DSC_100_3

DSC_164_7

DSC_0894

DSC_0992

DSC_1234

DSC_1243

DSC_1301

DSC_1353


Олександра Сухенко для Першої електронної газети

Фото автора

Поширити:

Залишити коментар:

коментар