Кропивницькі перевізники знову вимагають підвищення вартості проїзду

© ogo.ua

Усі приватні перевізники, які перевозять пасажирів у Кропивницькому, звернулися до управління транспорту міськради із розрахунками на підвищення вартості проїзду. Після перевірок відповідності даних про пасажиропотік, які подали перевізники, питання про підвищення тарифу на проїзд винесуть на розсуд членів виконкому.

Про це Першій електронній газеті розповів начальник управління транспорту та зв’язку Олександр Вергун.

За його словами, документи на підвищення вартості проїзду подали всі 8 приватних перевізників.

“Буквально сьогодні зранку отримали розрахунки від останніх перевізників. Тариф вони вказують різний – 5,30; 5,40 та 5,50 грн”, – повідомив начальник транспортного управління.

Олександр Вергун також додав, що усі перевізники вказують однакові підстави для підвищення вартості проїзду – здорожчання газу на 13% і підвищення мінімальної зарплати з 3200 до 3700 грн.

Олександр Вергун

Але, за словами начальника управління транспорту, в управління є питання щодо актуальності даних про пасажиропотік, які перевізники вказують у розрахунках. Адже водії маршруток на видають квитків пасажирам. Для того, щоб мати актуальні дані про кількість пасажирів, яких перевозять у маршрутках, управління транспорту планує влаштувати перевірки.

“Вони ведуть білетний облік, але ввечері, після зміни, відривають потрібну їм кількість квитків і заповнюють документацію. У договорах на перевезення є зобов’язання щодо обов’язкової видачі квитків. Але змусити водія їх видавати чи покарати його за невидачу – ми не маємо повноважень. Пасажиропотік ми будемо перевіряти. Оберемо певні маршрути кожного перевізника, будемо сідати у маршрутку, і з ранку до вечора рахуватимемо пасажирів. Далі будемо порівнювати наші обрахунки із тими даними, які надали перевізники”, – розповів Олександр Вергун.

Керівник транспортного управління додав, що газ метан, яким заправляються маршрутки (після встановлення діючих тарифів на проїзд) дійсно здорожчав в середньому на 1,40 грн. Окрім того, за останніми даними, незабаром його вартість знову підвищиться.

Олександр Вергун також додав, що проекти рішень про підвищення вартості проїзду оприлюднять і винесуть на розсуд членів виконкому після перевірок пасажиропотоку.


Нагадаємо, діючі тарифи на проїзд у громадському транспорті Кропивницького встановили рік тому – у лютому 2017 року. Виконком погодив це рішення з другої спроби, після тривалого і емоційного засідання.

Зазначимо, що кропивничан перевозять маршрутки 8-ми приватних перевізників:

  • ПП “ОЛІКС” – маршрути №1-Ц, 3, 21, 108, 15, 27, 44;
  • КТ “Автолегіон – Варванської Ю.В.” – маршрути №4, 20, 111, 134, 55, 116 (у режимі маршрутного таксі), 116-а;
  • ПП “УкрАвтоІнвест” – маршрути №5-а, 8, 11, 126, 103 (у режимі маршрутного таксі);
  • ПП “Паритет Сервіс” – маршрути №77, 104, 112, 113;
  • ПП “Автобаз Кіровоград” – маршрути №18, 115, 117 (14, 118 – тимчасово);
  • ФОП Кобченко В.В. – маршрути №6 і 17;
  • ФОП Баркар Сергій Михайлович – маршрут №274 (у режимі маршрутного таксі);
  • ТОВ “Кіровоград-Євро-Транс” – маршрут №130.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до Кропивницькі перевізники знову вимагають підвищення вартості проїзду

  1. Вкрай охуевшие пидарасы , пусть контролят водителей которые ложат себе как минимум пятихатку а хозяину привозят кассу оговоренную. Как в маршрутках , что селедки катишься. Сравните львов и наш город, какая цена атм и услуги и тут.

Коментарі заборонені.