Конкурс на “безхозні” маршрути: які умови поставила перевізникам міська влада

Від сьогодні у Кропивницькому стартував конкурс за право перевозити пасажирів на 19 маршрутах, 14 з яких працюватимуть у звичайному режимі руху, а 5 – у режимі маршрутного таксі. Сьогодні, 8 грудня, управління транспорту оприлюднило умови конкурсу, які передбачають низку додаткових обов’язкових умов: пристрої GPS-моніторингу, обладнання для внутрішнього озвучування маршрутів та зупинок громадського транспорту, автоматизовані системи безготівкової оплати проїзду та утримання кінцевих зупинок відповідного маршруту.

Про це Першій електронній газеті повідомив начальник управління транспорту міської ради Кропивницького Олександр Вергун.

Зокрема, на конкурс виставлено 14 маршрутів звичайного режиму руху (перевезення пасажирів автобусами на маршруті загального користування з дотриманням усіх зупинок, передбачених розкладом руху) та 5 маршрутів режиму маршрутного таксі (перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування за розкладом руху, в якому визначається час відправлення автобусів з початкового та кінцевого пунктів маршруту з висадкою і посадкою пасажирів чи громадян на їхню вимогу на шляху прямування автобуса в місцях, де це не заборонено правилами дорожнього руху).

Серед маршрутів, які виставлено на конкурс, є такі, що свого часу користувалися попитом серед містян: №100, 150 та 111-а. Потребу повернення цих маршрутів досі обговорюють у соцмережах.

Із 14-ти маршрутів звичайного режиму руху, 11 мають обслуговувати автобуси пасажиромісткістю не менше 25 місць (маршрути № 46, 102, 111-а, 126-а, 103, 116,  274, 104-а, 111-б, 118 та 123). На решті маршрутів умовами передбачено великі автобуси пасажиромісткістю не менше 70 місць (маршрути № 100, 101 та 150).

У режимі маршрутного таксі мають курсувати автобуси пасажиромісткістю не більше 22 місць У цій категорії виставлені маршрути № 45, 118, 14, 7 та 18.

У додаткових умовах конкурсу управління транспорту прописало низку нововведень. Зокрема:

  • надати на конкурс всі автобуси, обладнані засобами GPS-моніторингу, забезпеченням належної експлуатації та постійної роботи встановлених засобів GPS-моніторингу, а також ремонтом, модернізацією та заміною. Надати немайнові права на GPS-дані про роботу автобусів, отримані в результаті надання послуг з перевезення пасажирів управлінню розвитку транспорту та зв’язку міської ради Кропивницького;
  • встановити обладнання для внутрішнього озвучування маршрутів та зупинок громадського транспорту на автобуси, які пропонуються для роботи на маршрутах, що є об’єктами конкурсу, упродовж 1 місяця з дати, яка буде визначена наказом Організатора;
  • встановити автоматизовані системи безготівкової оплати проїзду на автобуси, які пропонуються для роботи на маршрутах, що є об’єктами конкурсу, упродовж 6 місяців з дати, яка буде визначена наказом Організатора;
  • забезпечити утримання кінцевих зупинок відповідного маршруту у належному санітарному стан;
  • забезпечити розміщення розкладів руху своїх маршрутів в кожному транспортному засобі.

Слід зазначити, що прилади для внутрішнього озвучування маршрутів і зупинок громадського транспорту та автоматизовані системи безготівкової оплати проїзду перевізники можуть одразу не обладнувати – лише у перспективі за першої ж вимоги організатора перевезень, тобто управління транспорту.

Від сьогодні перевізники можуть ознайомитись із умовами конкурсу і подати документи для участі у ньому. Кінцевий термін подання документів перевізником-претендентом – 22 грудня 2017 року о 12.00.

А 18 січня 2018 року у приміщенні міськради відбудеться засідання конкурсної комісії, яка визначить переможців серед претендентів.

Детальніше умови конкурсу можна переглянути у документі.


  Дмитро Васильєв, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар