Міськрада у Кропивницькому знову залишається Кіровоградською

зображення: 112.ua

У Кропивницькому депутати вчергове провалили голосування за перейменування Кіровоградської міської ради у Кропивницьку міську раду. Депутати продовжують вперто ігнорувати Закон України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”.

Сьогодні, 21 листопада, “за” декомунізацію міськради віддали свої голоси лише 14 депутатів.

Питання на розгляд депутатів виніс депутат Сергій Капітонов.

14 липня 2016 року депутати Верховної Ради України 230 голосами проголосували за перейменування Кіровограда у Кропивницький. Того ж дня Голова Верховної Ради України Андрій Парубій невідкладно підписав постанову.

Згідно із “Законом про декомунізацію”, міська рада Кропивницького, як юридична особа, мала бути перейменована ще до 21 червня 2015 року. Але, як бачимо, частина депутатів нашого місцевого органу самоврядування відмовляється виконувати закон.

Зазначимо, що у законі передбачена відповідальність за його порушення:

Як йдеться у пункті 2 статті 3 “Закону про декомунізацію”пропаганда комуністичного та/або націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів та їхньої символіки юридичною особою, політичною партією, іншим об’єднанням громадян, друкованим засобом масової інформації та/або використання у назві символіки комуністичного та/або націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів є підставою для відмови в реєстрації та/або припинення діяльності юридичної особи…

Крім того разом із Законом України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки” народні депутати також внесли зміни до Кримінального кодексу України. Зокрема, як йдеться у Статті 436-1 ККУвиготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів вчинені особою, яка є представником влади, або вчинені повторно, або організованою групою, або з використанням засобів масової інформації, караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, 5 вересня цього року питання про перейменування міської ради у Кропивницьку підтримали 13 депутатів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

8 коментарів до Міськрада у Кропивницькому знову залишається Кіровоградською

  1. Та винести всю оту гидоту з ради і запакувати примусово на фронт. Там їх швидко навчать, як країну поважати, в якій на своїх депутатських кормах повід*їдалися, а закони країни ігнорують. Що то за влада така сепарів неіснуючої вже імперії з її коммуняцькими фетишами в назвах?! Під час війни, це взагалі – ознаки зради, саботажу та сприянню ворогові, за що треба вже і судити, незважаючи на оті їх схованки депутатської недоторканості. Якщо така рада з назвою неіснуючого міста, то і всі їх рішення – неіснуючі, та не мають право на виконання, як і не мають вони самі вже права отримувати зарплатню від неіснуючого утворення з назвою, що втратила право на існування згідно закону про декомунізацію. Ганьба тим ватникам! Хай пакують валізи, вокзал, вагон, тайга, там таких назв, любих їх пикам – достатньо.

  2. Виходить, що 36 депутатів Кіровоградської міськради є комуняками і українофобами і, очевидно, агентами впливу від РФ !
    Чи не привід це лишити їх депутатських повноважень і притягти до суду за невиконання закону “Про Декомунізацію”?
    Прокуратура буде законність захищати чи їм цей термін тільки для маскування на значку написали, а зарплата і за безділля надходить добре?

  3. Вся та антиукраинская банда из недобитых “ларингитных” “регионалов” и мутит там воду, на поводу у которой идёт и мэр. Если бы у него самого была чёткая национально-государственная позиция, то давно бы уже сменили и все таблички и названия. Позор, да ещё и в такой День, за который Небесная Сотня отдала свои жизни!

  4. А чему удивляться, если до сих пор некоторые карманные местные интенет издания в своих заголовках и статьях картинно употребляют старое, уже не существующее название города, по чём сразу видно, кто их финансирует, и кому это выгодно для дестабилизации ситуации, лишь бы снова взять реванш во власти. Оттого и горсовет до сих пор существует ещё в старых координатах несуществующих уже синтенций, утратив не только своё политическое лицо, как и гражданскую совесть, но и правовой аспект самой власти.

  5. Они там из себя ещё чего-то воображают, поднимают нам тарифы, получая за это ещё и награды от их же карманных общественных организаций, а сами уже давно утратили не только честь, но и право быть властью в том городе, который не признают даже названием своего совета.

  6. А хто каже, що там сидить народна влада? Там згуртувалися зараз оті саме недобитки з колишніх “регіоналив” задля дерибану бюджету, через яких саме і загинуло стільки люду на майданах, та вже і на фронтах війни з їхньою імперією. От вони і чипляються за останні залишки їх імперії хоч би в назвах своєї з”ради”.

  7. Взагалі вже в них там остаточно дах поїхав. Як це можна бути владою одного міста з назвою неіснуючого. То чия вони тоді влада, якого міста?! І чи влада взагалі, а не збіговисько прийдисвітів задля власних забаганок?!

  8. А я вас коментаторів зовсім не розумію, ви що 1+1 та 5й канал передивилися? Чи що? Такий тут брєд пишете. Яка вам х_р різниця як і що називається?! Важливо те, щоб зарплати були по 1000 доларів, а не по 100 як зараз, та щоб ціни були на рівні 2008-2010 років, включая комунальні тарифи. А ви вирішуєте якусь х_рню.

Коментарі заборонені.