Під час закупівлі автобуса для людей з інвалідністю у Кропивницькому зекономлять лише 1500 грн

Тендер на закупівлю автобуса для потреб людей з обмеженими можливостями у Кропивницький виграла черкаська фірма ПП “Аймакс-груп”, статутний капітал якої становить 10 грн. У разі якщо цю фірму офіційно визнають переможцем торгів, сума економії під час закупівлі автобуса складе лише 1500 грн.

Торги з визначення переможця у цій закупівлі відбулися сьогодні, 13 листопада, у системі електронних закупівель ProZorro, повідомляє Перша електронна газета.

Нагадаємо, 23 жовтня кропивницьке комунальне підприємство “Електротранс” оголосило тендер на закупівлю автобуса для потреб людей з обмеженими можливостями.

Згідно з заявкою, початковою вартістю автобуса замовник вказав суму 2,3 млн грн. У торгах взяли участь два підприємства: ПП “Аймакс-груп” і ТОВ “Авто-регіон”.

Друга фірма протягом усього тендеру не знизила свою пропозицію ні на копійку – усі раунди торгів ТОВ “Авто-регіон” пропонувало суму аналогічну початковій вартості – 2,3 млн грн.

ПП “Аймакс-груп” також не змінювало свою початкову заявку до останнього раунду торгів. Але їхня пропозиція була 2 млн 298,5 тис. грн.

Наразі триває кваліфікація переможця – тендерна комісія перевірить усю документацію на предмет відповідності тендерним вимогам та Закону України “Про публічні закупівлі”.

Згідно з даними з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців, ПП “Аймакс-груп” зареєстроване у м. Черкаси. Засновником, керівником і кінцевим отримувачем вигоди підприємства значиться Попадько Сергій Сергійович.

Цікаво, що, за даними з того ж Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців, статутний капітал ПП “Аймакс-груп” становить 10 грн.

У листопаді ПП “Аймакс-груп” продало 3 шкільні автобуси навчальним закладам у Рівненській та Луганській областях.

Сьогодні, 13 листопада, ПП “Аймакс-груп” підписало договір на поставку автобуса Ataman D093S2 з Козинським НВК “Школа-колегіум”. Цей автобус середнього класу українського виробництва, що випускається на ПАТ “Черкаський автобус” і побудований на шасі та головних агрегатах японських автобусів “Isuzu”, вартував рівненській школі 1 млн 719,7 тис. грн.

Ataman D093S2 (шкільний) / фото: polycar.com.ua

Третього листопада ця ж фірма підписала договір на поставку двох автобусів Ataman D093S2 із відділом освіти Старобільської районної державної адміністрації Луганської області. Сума закупівлі становить 3 млн 360 тис. грн.

У період з 2011-2015 роки “Аймакс-Груп” отримало замовлень на 20 млн 650 тис. грн. Як повідомляє сайт “Наші гроші”, вищевказана фірма в листопаді 2015 року продала київським комунальникам старі автобуси на 12 млн грн, що викликало суспільний резонанс і невдоволення громадськості.

За даними того ж сайту “Наші гроші”, ПП “Аймакс-Груп”, у 2016 році торгувало автобусами “Мрія”, виробництва харківського ТОВ “ВО “Авто-Холдінг”, які насправді виробляються на російському підприємстві ТОВ “Павловський автобусний завод”. Завод ПАЗ також входить до холдингу “ГАЗ”, який зокрема виробляє автомобілі “Урал” для російської армії.

ПП “Аймакс-Груп” у жовтні 2015 року було перереєстроване на  Попадька Сергія Сергійовича, який у 2015 році висувався у Черкаську облраду від партії “Укроп”, але не став депутатом.

Сергій Попадько / скріншот із відео

Відзначимо, що у квітні 2011 року Сергій Попадько та його дружина Лариса Попадько брали участь у проекті каналу 1+1 “Міняю жінку”. Як йдеться у матеріалі черкаського келеканалу “ВІККА”, заявку на участь у проекті надіслала дружина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Тендер оголошено: який автобус для людей з інвалідністю планують купити у Кропивницькому


 Дмитро Васильєв, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар