У Кропивницькому збирають кошти на будівництво храму Київського патріархату

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

У пристосованому приміщення по вул. Євгена Маланюка у Кропивницькому вже багато років звершується служба УПЦ КП, але увесь цей час церква не має тут свого приміщення. У місті діє лише один невеличкий храм Київського патріархату – аж на селищі Гірничому. У 2009 році міськрада дала земельну ділянку і почалася підготовка до відбудови Петропавлівського храму – поряд із діючим пристосованим приміщенням. Збирали документи, готували проект, вирішували питання з кабелем, який проходить через територію. Зараз місце повністю готове для будівництва, але для цього потрібна ще не одна тисяча гривень…

Про це Першій електронній розповів настоятель парафії священик Іван.

“Місце було нам виділено ще у 2009. До 2014 року там був інший настоятель – отець Микола Шутяк. Оцю всю роботу – земельна ділянка, проект – робив він. І він у пристосованому приміщенні звершував богослужіння, які звершуються там досі. 15 грудня 2014 року настоятелем призначили мене”, – розповідає священник Іван.

Священник Іван / Фото: Перша електронна

Отець Микола встиг зробити майже все. Лишалося одне важливе питання – кабель, який іде через цю територію. Вартість його перенесення для церкви була захмарною – більше 100 тис. грн. Але компроміс знайшли:

“Ми це питання врегулювали і внесли зміни у проект. В Обленерго погодили план. Зараз ми вже почали збір коштів”, – каже настоятель парафії.

Будівництво храму планується поряд із приміщенням міжрайбази, яке віддали у тимчасове користування парафії. Згідно з проектом, христоподібний храм матиме площу 15 на 14 метрів, висота – 18 метрів з христом. Скільки час потрібно на будівництво – поки що невідомо. Адже головним питанням зараз залишаються кошти:

“Я думаю, що усе буде залежати від кількості грошей. У нас там планується нижній храм, для якого треба буде викопати котлован. Тоді зводити фундаменти. Цю роботу треба робити всю за раз – щоб котлован не сипався, треба відразу зробити фундамент і перекрити нижній храм. Я не будівельник, але я думаю, що з весни до осені то можна зробити”, – додав священник Іван.

Звернення про збір спільнокошту на відбудову Петропавлівського храму оприлюднено і на сайті парафії:

У нашому м. Кропивницькому з населенням близько 250 тисяч осіб сьогодні діє лише один невеликий типовий храм Київського Патріархату. У той же час наша громада святих апостолів Петра і Павла, що по вул. Є. Маланюка, молиться у пристосованому приміщенні.

Ми отримали земельну ділянку і виготовили проектну документацію для спорудження Храму, намагаємося розпочати його будівництво. Безперечно, зведення Храму Божого, в якому віряни рідною мовою возноситимуть щирі молитви до Небесного Отця, проводитимуться священнослужителями душпастирські служіння, вагомо сприятиме як розвитку самої громади, так і посилить позиції Київського Патріархату, українського духу на Кіровоградщині.

Проте, на жаль, зусиллями самих лише парафіян ми не в змозі побудувати храм, а тому сподіваємося на допомогу всіх небайдужих і віримо, що спільними молитвами й зусиллями людей доброї волі зможемо розпочати і успішно завершити будівництво Дому Божого.

Просимо всіх небайдужих долучитися до доброї справи. І пожертва кожного стане вагомим внеском у розбудові Христової Церкви й у справі спасіння людей, які в майбутньому приходитимуть до цього святого храму.

Наперед дякуємо всім, хто відгукнеться на наше прохання та допоможе в будівництві Петропавлівського храму Української Православної Церкви Київського Патріархату в м. Кропивницькому.

Нехай Боже благословення буде завжди з Вами!

Для всіх бажаючих долучитися до справи відбудови Петропавлівського храму надаємо реквізити, за якими можна здійснити пожертву на будівництво:

Релігійна громада УПЦ КП

парафія святих апостолів Петра і Павла

 Код ЄДРПОУ 37168380, р/р 26006052916529,

МФО 323583 у ПАТ КБ «ПриватБанк»

м. Кропивницький.

Настоятель парафії – священик Іван.

Тел.: (097) 758-67-70

Ольга Ткаченко, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар