Із Білорусі у Кропивницький прибули 16 нових автобусів

автобус МАЗ 103 486 на вулицях Кропивницького

Нові великогабаритні автобуси МАЗ продовжують надходити у Кропивницький. Станом на сьогодні, 2 жовтня, на території КП “Електротранс” перебуває 16 машин, ще 2 очікують протягом дня.

Про це Першій електронній газеті повідомив директор комунального підприємства “Електротранс” Олександр Луценко.

“У нас вже 16 машин, і сьогодні чекаємо ще 2. Практично вже всі 16 машин оформленні. Чекаємо 12 жовтня, коли на сесії депутати виділять кошти на пальне. Після цього ми вже вийдемо на маршрути”, – розповів він.

Як розтлумачив керівник Електротрансу, фактично, нові автобуси вийдуть на маршрути десь у 20-их числах жовтня. Адже виділені на пальне кошти спочатку мають пройти через казначейство.

За словами Олександра Луценка, схеми змінених маршрутів вже готові, напередодні сесії їх винесуть на затвердження членів виконкому.

26 вересня, кропивницьке комунальне підприємство “Електротранс” відмінило тендер на закупівлю талонів на 40 тис. літрів дизпалива для нових автобусів, який 19 вересня був оголошений у системі ProZorro. Натомість наступного дня було оголошено про нову процедуру закупівлі, але вже з вищою очікуваною вартістю – замість 820 тис. грн у новому тендері вказано вже 960 тис. грн. Основною причиною такої заміни стало підвищення цін на дизпаливо в Україні.

Поміж тим, у Кропивницькому активно готуються до запуску “повного комплекту” із 20-ти нових великогабаритних автобусів на міські пасажирські маршрути. Отож, у рамках заходів із підготовки, низку вулиць міста звільнять від припаркованих машин для проїзду автобусів, а також зріжуть гілля дерев, яке нависає над дорогою.


Нагадаємо, на початку квітня кропивницьке комунальне підприємство “Електротранс” оголосило тендерну заявку на закупівлю 20 нових великогабаритних автобусів. За результатами аукціону на сайті електронних закупівель ProZorro, який відбувся 15 травня, з пропозицією 69 млн 579 тис. 900 грн переможцем торгів стало ТОВ «Торговий Дім «ЛІТАН» з Дніпра. Тоді і стало відомо, що вулицями Кропивницького курсуватимуть 20 автобусів МАЗ 103 486 виробництва ВАТ “Мінський автомобільний завод” – керуюча компанія холдинга “Белавтомаз” (республіка Білорусь).

Ці нові транспортні засоби планують задіяти для перевезення містян у віддалені райони Кропивницького на 7 маршрутах.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар