Дійшли згоди: тариф на розподіл газу у Кропивницькому ще раз обговорять 9 жовтня

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

У ході публічних обговорень проекту структури тарифу на послуги з розподілу газу, які відбулися сьогодні, 27 вересня, представники Кіровоградгазу і громадськості таки дійшли згоди – перенести обговорення на 9 жовтня.

Про це повідомляє кореспондент Першої електронної газети.

Представники громадськості вирішили створити робочу групу для напрацювання зауважень до існуючого проекту. Надати пропозиції можна у письмовому вигляді або на електронну пошту (mail@kirgas.com) до 6 жовтня, а обговорення відбудеться 9 жовтня, об 11:00, в актовій залі Кіровоградгазу.

Нагадаємо, оскільки представники підприємства та громадськості розійшлися у твердженнях, обговорення переросло у гучну дискусію.

У червні цього року НКРЕКП прийняла Постанову №866, згідно з якою проекти рішень (які мають ознаки регуляторних актів) будуть виноситися на обговорення споживачів за місцем надання послуги. Тому ВАТ “Кіровоградгаз” завчасно опублікувало проект структури тарифу на розподіл та транспортування газу і запросило до обговорення кропивничан. (Структура тарифу на послуги розподілу природного газу ВАТ “Кіровоградгаз” на 2017 рік).

Нагадаємо, наприкінці березня цього року Національна комісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) встановила для населення і промислових споживачів тарифи за розподіл природного газу. Проте у контактному центрі для абонентів “Кіровоградгаз” на той час не роз’яснювали, які рахунки за абонплату розподілу газу чекати кропивничанам та мешканцям Кіровоградщини.

А вже на початку квітня НКРЕКП призупинила рішення про запровадження тарифів на транспортування та розподіл природного газу – це зроблено для того, аби не підвищувати загальний рахунок для населення.

Наприкінці квітня ВАТ “Кіровоградгаз” заявляє, що внаслідок неврегульованості питання оплати за послуги з розподілу природного газу, стає неможливим виконання робіт з експлуатації та ремонту газорозподільної системи, ставить під загрозу виплату заробітної плати працівникам та може призвести до вимушеного припинення постачання газу споживачам. А ще підприємство переходить на 4-денний робочий тиждень.

Окрім того, у липні цього року НАК «Нафтогаз України», якій належить 51% акцій Кіровоградгазу, визнала роботу правління та наглядової ради підприємства незадовільною і змінила голову правління та голову наглядової ради товариства.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар