Із Білорусі у Кропивницький приїхали 12 із 20 нових автобусів

автобус МАЗ 103 486 на вулицях Кропивницького

Станом на сьогодні, 25 вересня, 12 із 20 нових великогабаритних автобусів МАЗ вже доїхали у Кропивницький з Білорусі.

Про це Першій електронній газеті повідомив керівник КП “Електротранс” Олександр Луценко.

Крім того, за його словами, 6 із цих 12-ти автобусів уже пройшли усі процедури оформлення і готові до виходу на міські маршрути. Проте, щоб вони почали перевозити містян треба пройти певну бюрократичну процедуру – затвердження тарифу і схем змінених маршрутів.

“Є адміністративні питання, які потрібно вирішити. 6 автобусів вже можуть виїхати хоч сьогодні. Ми розрахунки не подавали, ми попросили взяти той самий коефіціент на компенсацію, який був у автобусного парку №13527, але нам сказали, що треба розраховувати новий. Щоб порахувати, треба їздити, а це десь місяць треба чекати. Для цього потрібні кошти. Зараз я йду до міського голови і ми будемо щось вирішувати”, – розповів Олександр Луценко.


Нагадаємо, на початку квітня кропивницьке комунальне підприємство “Електротранс” оголосило тендерну заявку на закупівлю 20 нових великогабаритних автобусів. За результатами аукціону на сайті електронних закупівель ProZorro, який відбувся 15 травня, з пропозицією 69 млн 579 тис. 900 грн переможцем торгів стало ТОВ «Торговий Дім «ЛІТАН» з Дніпра. Тоді і стало відомо, що вулицями Кропивницького курсуватимуть 20 автобусів МАЗ 103 486 виробництва ВАТ “Мінський автомобільний завод” – керуюча компанія холдинга “Белавтомаз” (республіка Білорусь).

Ці нові транспортні засоби планують задіяти для перевезення містян у віддалені райони Кропивницького на 7 маршрутах.

Згодом один із учасників тендеру (постачальник українських ЛАЗів ТОВ «Науково-технічне підприємство СТГ Інженерінг») намагався оскаржити своє недопущення до тендеру на закупівлю автобусів у Кропивницький.

Перші чотири великомісні пасажирські автобуси прибули у Кропивницький. Наразі вони базуються в КП «Електротранс», де мають пройти необхідні процедури реєстрації і технічного контролю.

Один із автобусів кропивничанам презентували у День міста. Честь першими проїхатися у ньому отримали переможці конкурсу на найкращий багатоквартирний та приватний будинок.

Станом на минулий понеділок у Кропивницькому знаходилося 8 автобусів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар