Злива, дим і напружений футбол: “Зірка” у важкому матчі поступилася “Шахтарю”

Сьогодні, 23 вересня, в 11 турі УПЛ кропивницька “Зірка” у напруженому та динамічному матчі поступилася донецькому “Шахтарю” з рахунком 2:4. Напруга у матчі тривала майже до фінального свистка. Кропивничанам трохи не вистачило аби здобути бойову нічию у матчі з українським грандом.

До 90+5 хв. тримався рахунок 2:3 і кропивничани намагалися здобути нічийний результат.

Крім того, сьогоднішня зустріч ледь не завершилася достроково – суддя зупиняв матч через надмірне застосування піротехніки фанатами.

Уже на 13-й хвилині матчу напад “гірників” розкатав оборону “Зірки” і Тайсон спокійно віддав гольовий простріл, який замкнув Ферейра. Проте кропивничани на засиджувалися в обороні і постійно намагалися зловити більш іменитішого суперника на контратаці. І на 31-й хвилині “Зірка” вже мала шанс зрівняти рахунок. Ішем Ель Амдауї фактично виходив на побачення з Пятовим, але пробив вище воріт.

Але вже на 38-й хв. французький нападник кропивничан реабілітувався за змарнований момент. “Зірка” заробила штрафний після гри рукою Бутка, який чудово виконав Чичиков. Ель Амдауї головою замкнув його філігранний навіс на дальню стійку. 1:1.

Окрилені успіхом кропивничани чомусь розслабилися і наприкінці тайму, через помилки у обороні пропустили два м’ячі у свої ворота. Спочатку гравці “Зірки” забули у штрафній Марлоса, який мав час на те, щоб прийняти пас від Тайсона, оцінити ситуацію, зміститися і пробити. Точним ударом в кут воріт на 44-й хв. бразилець зробив рахунок 1:2.

А вже за хвилину Факундо Ферейра замкнув головою пас Богдана Бутка. Перший тайм завершився з рахунком 1:3.

Другу половину гри активніше розпочали кропивничани. Окрилені підтримкою глядачів, які попри дощ прийшли їх підтримати, гравці “Зірки” пішли у атаку.

На 58-й хв. нападник кропивничан Максим Прядун вивів на чудову ударну позиція Павла Полегенька, проте той пробив прямо у Пятова.

Протягом усього матчу фанати обох команд активо використовували піротехніку і арбітр зустрічі через диктора на стадіоні попередив вболівальників, що іще один випадок застосування “димовух” чи петард призведе до зупинки матчу. На це зауваження не зважали фани “Шахтаря” і на 69-й хвилині задиміли увесь стадіон. Суддя Євген Арановський зупинив зустріч і футболісти попрямували у роздягальні.

6 хвилин на стадіоні у Кропивницькому вирували здогадки, чи продовжиться матч. Але на 75-й хв., коли дим розвіявся, арбітр відновив гру.

І вже за хвилину після виходу на поле кропивничани скоротили відставання від донеччан, повернувши інтригу в гру. Після втрати м’яча у центрі поля гравцями “Шахтаря” “Зірка” помчалася у контратаку. Павло Полегеньку забіг з м’ячем по своєму флангу і точно віддав на білоруського легіонера Глєба Расадкіна, який ударом головою у протихід Пятову вколотив м’яч у сітку воріт “гірників”. 2:3. У повітрі зажевріла надія кропивничан на нічию. Тим паче, “Зірку” вперед гнали рідні трибуни.

“Зірка” атакувала і мала декілька нагод забити, але зрівняти рахунок так і не вдалося.

Натомість “Шахтар” на 90-й хв. міг збільшити перевагу. Ферейра влучив у стійку воріт Паста. Але донеччани все ж змогли поховати інтригу до свистка. Вже у доданий арбітром час у воротах кропивничан відзначився Віктор Коваленко. Після подачі кутового Паст начебто зловив м’яча, але зафіксувати його не зміг, адже наткнувся на свого ж захисника Пепе. Ферейра забрав м’яч у голкіпера “Зірки”, а Коваленко добив його у пусті ворота.

2:4 – перемога “Шахтаря” не видалася легкою. Футболісти “Зірки” йшли з поля з гордо піднятою головою, адже дали бій українському гранду.

У наступному турі на кропивничан чекає дербі Кіровоградщини – “Зірка” поїде у гості до Олександрії.

 Дмитро Васильєв, Перша електронна газета
 фото автора та Володимира Дедея, відео – телеканал Футбол 2

Поширити:

Залишити коментар:

коментар