На Компаніївщині нагородили переможців літературної премії імені Яновського

У Нечаївці Компаніївського району нагородили учасників та лауреатів літературної премії імені Юрія Яновського, яку започаткувала Компаніївська районна рада. Окрім того, три спеціальні премії вручили компаніївським письменникам від народного депутата України Станіслава Березкіна.

На батьківщину Юрія Яновського на вручення премії приїхали гості з Кіровоградщини та різних куточків України. Серед них були представники влади, поети, письменники, літературознавці, громадські діячі.

“Минулого року ця премія була, як пробний камінь. Ми не знали чи вона приживеться. Проте, завдяки нашим небайдужим землякам, я можу сказати, що премія відбулася, і вона житиме. Тепер ця непересічна подія буде у нас завжди. Географія нашого конкурсу розширилася, і це дуже приємно”, – сказав під час вступного слова голова Компаніївської районної ради Вадим Спіктаренко.

Перед врученням премії представники влади та номінанти поклали квіти до пам’ятника Юрію Яновському. Після цього голова журі Вадим Спіктаренко нагородив трьох переможців.

У номінації “Поезія” найкращим визнали уродженця села Роздолля Компаніївського району Олексія Кононенка. У номінації “Мала проза” переможцем став Василь Портяк з Івано-Франківської області. У номінації “Романи і повісті” кращим став письменник із Івано-Франківщини Василь Тулай. Всі інші учасники отримали грамоти.

Крім номінацій, компаніївським письменникам вручили три спеціальні грошові премії від народного депутата України Станіслава Березкіна. Їх отримали Людмила Жовна, Алла Коваленко та Галина Голтвян.

Після вручення премії гостей вітав оркестр Кіровоградської обласної філармонії та місцеві колективи. Також біля бібліотеки відкрили Нечаївський ярмарок, де мешканці Компаніївського району представляли свої смачні вироби для відвідувачів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар