“Велокараван дружби Україна – Корея” зробив зупинку у Кропивницькому

Учора, 25 липня, у Кропивницькому зупинилася колона «Велокаравану дружби Україна – Корея». 15 велосипедистів із Південної Кореї та команда з десяти спортсменів Федерації велоспорту України з 24 по 30 липня проїжджають містами України. Демонстрація дружби між країнами та пропагація української культури, туризму та бізнесу у Кореї, а також популяризація Кореї в Україні – такою є основна мета велопробігу.

Про це повідомляє Перша електронна.

Із нагоди 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між Республікою Корея та Україною та в рамках проведення XXIII Зимових олімпійських ігор в місті Пьончанг з 24 по 30 липня в Україні проходить «Велокараван дружби Україна – Корея». Це перша подібна спортивна подія в Україні. Маршрут велокаравану проходить через Немирів, Кропивницький, Миколаїв, Херсон, Одеса, а фінішують спортсмени в Києві 30 липня.

Посол Республіки Корея в Україні Лі Янг-Гу розповів, що такий захід вони організували тому, що велоспорт — найбільш масовий у Кореї:

«У Кореї 13 мільйонів любителів велоспорту. Це народний спорт, тому ми вибрали саме велопробіг. Ми організували цей захід, щоб рекламувати Україну в Кореї, а Корею – в Україні. Сьогоднішній захід знімають національні канали Кореї, тож, думаю, ми зможемо донести це до широкої аудиторії».

У заході беруть участь команди з десяти спортсменів Федерації велоспорту України та професійна команда у складі 15 велосипедистів з Кореї, серед яких двоє є легендами Південної Кореї по сходженню на найвищі вершини світу.

25 липня велокараван приїхав у Кропивницький. Близько 100 велосипедистів зустрічали гостей на в’їзді у місто.

Альпініст із Кореї Кім Чан Хо, який підкорив 14 найвищих вершин світу, розповів, що він побачив в Україні багато цікавих краєвидів:

«Ми катались сьогодні на велосипедах три години. За цей час побачили багато неймовірних краєвидів, а найбільше мені запам’яталися соняшники – це дуже цікаво для нас».

Президент кропивницького велоклубу «Там, де ми» Сергій Ларшин розповів, що сподівається також відвідати Корею разом зі своєю командою:

 «Ми часто зустрічаємо окремих гостей, а ось таку велику команду – вперше. Думаю, що нас об’єднала саме любов до подорожей. Сподіваюсь, колись і ми поїдемо до них на велосипедах, подивимось їхню країну», – сказав Сергій Ларшин.

На центральній площі велокараван зустріли місцеві жителі, представники міської ради, ОДА. Для гостей організували концерт, де виступали місцеві артисти. Спортивний клуб провів показовий виступ молодих тхеквондистів.

Аліна Маркіна, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар