Лауреати обласної краєзнавчої премії отримали “Степових орлів”

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора, 18 травня, у Кропивницькому нагородили номінантів та лауреатів обласної краєзнавчої премії імені Володимира Ястребова. Цьогоріч степових орлів отримали переможці двох номінацій.

Повідомляє Перша електронна.

У Міжнародний день музеїв у обласному краєзнавчому музеї зібралися близько сотні кропивничан, аби привітати лауреатів премії імені Володимира Ястребова. Переможцям вручили дипломи, скульптури «Степовий орел» та нагрудні знаки «Лауреат обласної премії».

У номінації “Популяризація історико-культурної та природничої спадщини краю, розвиток музейної справи” премія не присуджується, оскільки тут була представлена лише одна робота.

У номінації “Краєзнавчі розвідки з історії міст і сіл області” за 20 краєзнавчих та музично-критичних статей перше місце здобула Олена Классова.

У номінації “Наукові дослідження з історії та етнографії краю” переміг кропивницький історик Юрій Митрофаненко. Премію він отримав за книгу “Українська отаманщина 1918-1919 років”. Як розповів Першій електронній лауреат, це його друга премія, але перша статуетка:

“У 2013 році я був лауреатом премії у складі авторського колективу книги “Кіровоградщина. Історія рідного краю” під керівництвом Ірини Козир. Але формат премії дозволяє взяти участь ще раз, якщо до цього був номінантом у складі колективу, – розповідає Юрій Митрофаненко, – Я побачив, що книга “Українська отаманщина” – читабельна. І за порадою директора видавництва, яке видало книгу, подав її на премію”.

Загальний тираж книги складає більше 5 тисяч. І географія розповсюдження виходить за рамки області і навіть України. За словами історика, його книгу бачили у Японії, США та Великій Британії.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар