У Кропивницькому перекрили вул. Преображенську: правила дорожнього руху за новими знаками

Сьогодні, 19 квітня, пообіді у Кропивницькому по вул. Преображенській перекрили рух транспорту. Рух автівок призупинили за пропозицією управління капітального будівництва через ремонтні та будівельні роботи біля Дитячої обласної лікарні. Відповідне рішення 11 квітня погодив виконавчий комітет міськради.

Преображенську вулицю планували перекрити з 18 квітня на відрізку від вул. Кропивницького до вул. Петропавлівської. Однак, станом на 13:00 19 квітня, на зазначеному відрізку дороги автомобілі досі продовжували рух.

Учора, 18 квітня, Перша електронна намагалася з’ясувати, чому вул. Преображенську досі не перекрили, але ні з начальником управління транспорту, ні з начальником управління ЖКГ зв’язатися не вдалося. У Патрульній поліції міста повідомили, що рішення про перекриття дороги міська влада узгоджує з Управлінням превентивної діяльності Нацполіції області. Але в самому управлінні Першій електронній пояснили, що територія міста Кропивницький знаходиться у компетенції патрульної поліції.

Уже сьогодні, 19 квітня, у коментарі Першій електронній, начальник управління транспорту міської ради Кропивницького Олександр Вергун повідомив, що вулицю Преображенську вже перекрили вранці. Затримка була спричинена тим, що у дорожників, які мали встановити знаки, вийшла з ладу машина.

“Учора ввечері там ще облаштовували знаки. Зранку сьогодні вже стоять поліцейські екіпажі, які перекрили рух. Там встановили попереджувальні, інформаційно-вказівні та заборонюючі знаки.  Вулицю Гоголя на час перекриття руху зробили двосторонньою і встановили відповідні попереджувальні знаки”, – розповів очільник транспортного управління.

У зв’язку з перекриттям руху по вул. Преображенській, змінять свої маршрути 7 міських автобусів – по Гоголя об’їжатиме 5а, 130 і 18, а по Покровській курсуватимуть 8, 103, 126 і 126а.

Проте до 14:30 рух по вул. Перображенській на вказаній ділянці ніхто не перекривав. Не помічаючи встановлені нові знаки, водії продовжували рух у звичному напрямку.

Лише після 14:00 там з’явився екіпаж патрульної поліції і перекрив рух транспорту.

Командир 2-ї роти патрульної поліції Кропивницького Богдан Рачкелюк, екіпаж якого перекрив рух транспорту по вул. Преображенській, пояснив Першій електронній про нові знаки:
  • якщо рухатись вулицею Преображенською в сторону вулиці Кропивницького рух координується за знаком, який дозволяє їхати лише ліворуч та праворуч,
  • по вул. Кропивницького в сторону вул. Шевченка – рух дозволено лише прямо, і так само, якщо рухатись по вул Кропивницького вниз.

Тобто на вул. Перображенську до дитячої обласної лікарні ніяким чином повернути не можна.

Патрульний розповів, що, якщо його екіпажу не надійде ніяких надважливих завдань, вони і далі здійснюватимуть перекриття руху, щоб уникнути аварійних ситуацій.
“Ми зараз тут перекрили рух, щоб водії трішки звикли до того, що встановлені нові знаки, бо поки вони не звертають на це уваги. Якщо б ми цього не зробили, було б масове порушення і довелося б усім виписувати штрафи.
Якщо рухатись з іншої сторони, від вулиці Олександрійської, то там протягом тривалого часу діє забороняючий знак, тобто з тієї сторони водії апріорі не можуть заїхати”, – розповів  командир 2-ї роти патрульної поліції.
Патрульні пропускали на вул. Преображенську лише маршрутні таксі.
“Пасажирські транспортні засоби ми пропускаємо (з цим поки нічого не поробиш), тому що у них є маршрут, по якому вони рухаються. Я думаю, маршрути перероблять і пустять автобуси по вул. Гоголя, рух якою зробили двостороннім. Деякі перевізники змінили маршрути для своїх автобусів, а, наприклад, 126а рухається за встановленим раніше маршрутом”, – говорить Богдан Рачкелюк.
Нагадаємо, ці зміни у русі транспорту триватимуть до закінчення робіт. Конкретної дати поки що невідомо.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар