Криза у міськраді Кропивницького: позиція міського голови та вимоги демократичної опозиції

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Міський голова Кропивницького Андрій Райкович звинуватив депутатів демократичної опозиції у цинізмі та відмові працювати на користь громади.

Так він прокоментував бойкот та неявку депутатів на чергову сесію Кіровоградської міської ради.
“Мені прикро спостерігати на ту ситуацію, яка склалася у міській раді. Деяким депутатам просто вигідно мати мера-маріонетку. Але я не поведуся на маніпуляції “політичних фюрерів” і буду продовжувати виконувати свої безпосередні обов’язки. Коли я прошу конструктиву, то наштовхуюся на шквал спротиву та хитрощів”.
У свою чергу, секретар міської ради Андрій Табалов зазначив, що звинувачення опозиціонерів у нерівномірному розподілі коштів по районах міста є абсолютно надуманими, оскільки роботи ведуться і на їхніх районах.
“Певні роботи ведуться згідно затвердженого плану. Ми не можемо, наприклад, встановлювати по одній лампочці на кожній вулиці, щоб нікому не було образливо. Спочатку потрібно укомплектувати одну вулицю, потім наступну і так далі”, – роз’яснив Андрій Табалов.
Депутат партії “Самопоміч” Володимир Смірнов на своїй сторінці у Фейсбуці пояснив причини такого бойкоту та окреслив основні вимоги демократичної опозиції, які сформовані депутатський запит:
“Ці вимоги – ми як депутати інтерпретуємо у депутатські звернення, запити і проекти рішень.
І це мають бути системні зміни, бо прості зміни облич – не дають потрібного ефекту.
І от, коли вичерпано всі можливі засоби депутатського впливу, але ініціативи блокуються або банально не виконуються вже прийняті рішення – що робити?
Або нічого, або вимагати в жорсткій ультимативній формі”, – йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, 1 серпня 2016 року, депутати 5 фракцій міськради заявили про те, що переходять в опозицію до більшості, яка сформувалась під час голосування за кандидатуру Наталії Дзюби на посаду заступника міського голови. Тоді у міській раді чітко виокремилася більшість з Андрієм Райковичем у складі та меншість, яка пішла у опозицію.

Напередодні 2 засідання 8 сесії під час погоджувальної наради у Андрія Райковича, яка відбулася 14 березня, усі політсили органу місцевого самоврядування начебто дійшли згоди щодо формування порядку денного, який став каменем спотикання під час 1 засідання 8 сесії 21 лютого. Але щойно обранці громади почали рухатися за порядком денним, виявилося, що не все так просто.

Депутати і міський голова посварилися через порядковий номер питання Про відміну рішення виконкому від 16.02.2017, яким було підвищено тарифи на проїзд. Поки частина депутатів спілкувалася із журналістами у сесійній залі було таки прийняте те питання, через яке посварилися депутати.

Незважаючи на скасоване рішення виконкому про здорожчання вартості проїзду у Кропивницькому, тарифи залишаться підвищеними. А подальше вирішення питання неодмінно зайде у судову площину.

Сьогодні, 30 березня, так і не розпочався розгляд питань сесії міськради, оскільки демократична опозиція депутатів у той час давала прес-конференцію щодо конфлікту, який виник у міськраді. Відповідно, не зібрався кворум. Керівництво міськради поїхало у прес-клуб, аби поговорити з колегами.

Депутати демократичної опозиції стверджують, що вони з’являться на сесії Кіровоградської міської ради лише після того, як будуть виконані всі їхні вимоги до влади міста.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар