Понад сотня мешканців Кущівки отримають ділянки під власні городи

Мешканці мікрорайону Кущівка у Кропивницькому матимуть власні городи. Вирішити питання із виділенням землі для 120 містян допомогли вирішити депутат міської ради Олександр Шамардін та кропивницький підприємець Максим Березкін.

Раніше понад сотня мешканців Кущівки винаймали розпайовані землі Первозванівської сільради. Під городами людей було зайнято близько 6 га земельних угідь. Але нещодавно власники паїв передали ці території в оренду фермеру і містяни залишились без городніх ділянок.

У наш важкий час ці городи були єдиною можливістю суттєво зекономити, вирощуючи там овочі та городину, тому кущівці відразу почали бити на сполох.

Люди звернулись за допомогою до депутата свого округу Олександра Шамардіна, на пропозицію допомогти людям якого радо відгукнувся підприємець Максим Березкін. Обранець громади та бізнесмен домовилися про те, що люди зможуть знову винаймати землю під городи неподалік від того місця, де вони раніше їх мали. Максим Березкін погодився надати людям землю, яка йому належить.

Учора, 22 березня, депутат організував зустріч з мешканцями мікрорайону, під час якої повідомив їм про знайдений вихід із ситуації.

“Свого часу ми садили городи на первозванівській землі, але пайщики вирішили здавати її фермеру і ми втратили свої городи. Тепер завдяки нашому депутату ми отримаємо землі під городи. Поки тільки на рік, але будемо домовлятися, щоб було надовше. Зараз пенсіонерам дуже важко вижити, а на городі людина хоч має можливість на зиму собі заготовити продуктів”, – розповіла голова квартального комітету № 13 Наталя Пустовіт.

За словами Олександра Шамардіна, підприємець Максим Березкін готовий надати 15 га землі під городи, що навіть більше від тої площі, яку люди займали раніше. Залишилося лише сформувати списки бажаючих винайняти ділянки, їхні площі та суму, яку люди готові сплачувати за неї.

“Ми ніяк не могли знайти землю під городи мешканцям Кущівки, і я хочу подякувати Максиму Березкіну, за те, що він пішов назустріч мені та людям. Він за один день вирішив це питання – зі мною сконтактувалася людина, яка зараз цим займається”, – розповів Олександр Шамардін.

Учорашня зустріч з людьми була робочою – для визначення подальших дій. Коли люди сформують робочу групу, яка складе списки людей, бажаючих отримати земельну ділянку, почнеться конкретна робота над оформленням документів.

“Тоді ми визначимо ціну за город і почнемо працювати над укладанням договорів. У тому році люди сплачували 300 грн в рік за одну ділянку. Зараз треба почути, які є побажання у мешканців Кущівки, які є можливості у власника земельної ділянки, і тоді ми будемо шукати компроміс, щоб вирішити це питання”, – запевняє депутат.

Коли люди визначаться з кількістю та площею земельних ділянок, Олександр Шамардін пообіцяв домовитися з Макисмом Березкіним, про те, щоб людям дозволили починати обробляти землю, адже городній сезон вже стартує. А документальне оформлення ділянок будуть готувати паралельно.

Земля, на якій кущівці матимуть змогу облаштувати свої городи знаходиться за 1,5 км від місця проживання людей. Депутат впевнений, що цей городній сезон мешканці мікрорайону вже почнуть обробляючи свої нові ділянки.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар