У Кропивницькому учасник АТО презентував власну книжку про життя військових на передовій

Сьогодні, 14 березня, в Кіровоградській обласній філармонії відбулася презентація книги Дмитра Степаненка “ФРОНТОВИЙ ЩОДЕННИК окопні історії”.

Дмитро Степаненко – учасник Революції гідності, був мобілізований до ЗСУ, служив у зоні проведення АТО. Роботу над книгою почав ще під час військової служби, а завершував уже після демобілізації.

«Фронтовий щоденник» – збірка польових історій, зразок «окопної» літератури, спрямованої на відображення української дійсності, збереження її для сучасників і нащадків через призму світобачення людини, яка пройшла цю дійсність не відстороненим глядачем, а безпосереднім активним учасником.

“Ідея написання книги виникла під час служби на передовій. Якщо солдати завинили перед командуванням, то вони писали пояснювальні записки, в яких все детально описували. Побратими часто допомагали писати такі записки одне одному, щоб прикритися перед головнокомандувачем. За день таких записок могло бути 7 чи 8. Усі вони були настільки унікальними, що я боявся забути про кожну з них. Так і виникла ідею створити книгу, в якій будуть зберігатися усі записки”, – розповів автор книги Дмитро Степаненко.

На презентацію завітали нинішні та демобілізовані військовослужбовці – учасники АТО, волонтери, студентська та учнівська молодь й представники громадськості.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар