У перспективі “розумні” табло у Кропивницькому показуватимуть графік руху автобусів і маршруток

Сьогодні, 10 березня, у Кропивницькому встановили перші два електронні інформаційні табло з графіком руху тролейбусів – біля зупинки “готель Київ” та навпроти “Головпоштамту”. У перспективі “розумні” транспортні табло показуватимуть також графік руху автобусів і маршруток.

Як розповіла Першій електронній заступниця начальника Головного управління ЖКГ Юлія Яндович,  інформаційні табло встановлені у рамках пілотного проекту міської влади “Місто можливостей”.

“Це табло, які транслюють інформацію про те, через який час прибуде наступний тролейбус. Поки що це будуть тільки тролейбуси, але в майбутньому ми плануємо підключити до них автобуси і маршрутки, а також обладнати решту зупинок такими інформаційними табло”, – розповіла Юлія Володимирівна.

Два місяці електронні покажчики працюватимуть у тестовому режимі. Вони підключені до GPS-навігації, за допомогою якої відслідковується рух тролейбусу і на табло демонструється час, коли він прибуде на дану зупинку. Коли до міської диспетчерської системи підключаться і маршрутні таксі, то на табло буде інформація і про них.

“Якщо нам сподобається і буде комфортно мешканцям міста, то ми працюватимемо й надалі у цьому напрямку”, – запевнила заступниця начальника ГУ ЖКГ.

Виробником цих електронних табло являється ТОВ “Диспетчер сіті” з м. Кам’янське. Підприємство погодилось безкоштовно, у тестовому режимі, встановити два транспортні покажчики. Одне подібне табло коштує близько 30 тис. грн.

Юлія Яндович повідомила, якщо такі транспортні електронні табло добре зарекомендують себе, до депутатів міськради клопотатимуть про виділення додаткових коштів на придбання такого обладнання.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар