Нова вартість проїзду у Кропивницькому: маршрутка – 4,50 грн, автобус – 4 грн (ДОПОВНЕНО)

Члени виконавчого комітету погодили пропозицію управління транспорту щодо встановлення граничної вартості проїзду перевізникам, які курсують у звичайному режимі руху до 4 грн, а перевізникам, які курсують у режимі маршрутного таксі – до 4,50. Але при цьому перевізників зобов’язали облаштувати свої траспортні засоби GPS-трекерами і підключитися до міської диспетчерської системи до кінця 2017 року. Нові тарифи вступлять у дію не раніше понеділка.

DSC_0728

Як повідомив начальник управління транспорту Олександр Вергун, після минулого засідання була проведена більш глибока та ретельна перевірка розрахунків перевізників, усунуто деякі неточності.

Управління транспорту запропонувало погодити для підприємства, яке курсує на селище Нове у звичайному режимі руху ціну 4 грн за разовий проїзд однієї людини. Як і минулого разу, у залі засідань тривали жваві дискусії.

DSC_0735

Член виконкому Аліна Бегун запропонувала переукласти з перевізниками договори, де вказати конкретну дату впровадження GPS-навігації у транспортних засобах, оскільки ніхто реально не може бачити рівень пасажиропотоку та стан дотримання графіку руху.

Представниця ж громадської організації “Територія успіху” і член Громадської ради при виконкомі Інга Дуднік заявила, що перевізники значно занизили свій пасажиропотік у розрахунках і завищили свої прогнозовані витрати. До такого висновку активістка прийшла, після проведення аналізу розрахунків, які подали перевізники.

Натомість, представники фірм-перевізників відповіли, що вона невірно рахує, адже  не бере до уваги ряд значних факторів. Наприклад, те, що у суботу пасажиропотік падає на 40 %, а у неділю – на 50 %.

Усі претензії до перевізників полягали у тому, що вони не надають реальних обґрунтувань підвищення ціни.

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович та секретар міськради Андрій Табалов у своїх виступах визнали, що існують претензії до перевізників щодо якості перевезень. Але обоє висловились за підвищення вартості проїзду, аргументуючи свою позицію тим, що підприємцям нині надзвичайно важко – з часу останнього затвердження тарифів значно зросли ціни на паливо і деталі.

У результаті обговорення, члени виконкому підтримали рішення про підвищення вартості проїзду для усіх перевізників: до 4 грн – для автобусів звичайного режиму руху, і 4,50 грн – для маршрутних таксі.

Але цей тариф затвердили за умови складання додаткової угоди до договору, згідно якої перевізники зобов’язуються облаштувати свої автомобілі GPS-трекерами і підключитися до міської диспетчерської системи до кінця 2017 року.

Нові тарифи вступлять у дію не раніше понеділка, адже, як прокоментував Першій електронній начальник управління транспорту Олександр Вергун, управлінню потрібен час, аби скласти додаткові угоди щодо GPS та диспетчеризації. Потім дати ці документи на підпис перевізникам.

З моменту вступу в силу цього рішення проїзд у всіх маршрутках міста вартуватиме:

  • для ФОП “Баркар”, який у режимі маршрутного таксі обслуговує маршрут № 274 – 4.50 грн;
  •  для ПП “УкрАвтоІнвест”, яке обслуговує міські маршрути № 5-а, 8, 11, 103 та 126 – 4.50 грн;
  • для ПП “Паритет Сервіс”, яке обслуговує міські маршрути № 14, 77, 104, 112, 113 – 4.50 грн;
  • для ФОП Кобченко В.В., який обслуговує маршрути № 6 та 17 – 4.50 грн
  • для КТ “Автолегіон-Варванської Ю.В.”, яке обслуговує міські маршрути № 4, 20, 55, 111, 116, 116-а, 134 – 4.50 грн;
  •  для ПП “Олікс”, яке обслуговує міські маршрути № 1-Ц, 3, 15, 21, 27, 44 та 108 – 4.50 грн;
  • для ПП “Автобаз-Кіровоград”, яке обслуговує міські маршрути № 18, 103, 115, 117, 118 – 4.50 грн;
  • для ТОВ “Кіровоград-Євро-Транс”, яке обслуговує у звичайному режимі руху міський маршрут № 130 – 4 грн;
  • для ФОП Шаповалов А.О., який обслуговує міський маршрут № 126-a – 4 грн;
  • для ПП “СЕРВІСКОМ”, яке обслуговує маршрут №274 у звичайному режимі руху – 4 грн.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар

2 коментаря до Нова вартість проїзду у Кропивницькому: маршрутка – 4,50 грн, автобус – 4 грн (ДОПОВНЕНО)

  1. Всі хто це підтримали – просто падлюки! Вам якби народ грабувати!
    Підняти тариф можна лише після реального встановлення GPS і встановлення приймальника грошей для контроля виручки. А то підняття – з понеділка, а контроль руху (а не коштів) лише колись до кінця року. А потім хто не встановить, напишуть жалостиві пояснення та й й все. Райкович з Табаловим деуптатм перевізникам дозволять громадян роззувати в транспорті, а вони їм громадську землю чи приміщення в дешеву оренду затвердять. Рука руку миє. Коли Ви вже вдавитесь!

  2. В субботу и воскресенье вечером после 20.00 с остановки 101 микрорайона на пос Новый невозможно уехать! Маршрутки пролетают мимо переполненные один раз в 40 минут. Кто это контролирует?

Коментарі заборонені.